A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány rajzpályázata gyerekeknek

Magyarországon több, mint ötvenezer látássérült ember él, de kevesebb, mint egy százalékukat segíti a leghűségesebb négylábú segítőtárs, a vakvezető kutya. Sok gyerek még sohasem találkozott vakvezető kutyával közlekedő látássérült emberrel, nem tudja, mit is gondoljon róluk.

Az ismerethiány enyhítésére a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola rajzpályázatot hirdet az alábbiak szerint:

Pályaművek témája: Vakvezető kutyákkal a tömegközlekedésben.

Rajzold le, hogyan képzeled el a vakvezető kutyákat, ahogy aktív részesei a tömegközlekedésnek: buszra, villamosra, trolira, vonatra szállnak. Odavezetik gazdájukat a megállót jelző táblához, a járművek nyitott ajtajához, helyet keresnek a járműveken, használják a mozgólépcsőt.

A téma megismeréséhez ajánljuk figyelmetekbe a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola videóját:

Pályázhatnak:

5 és 14 éves kor közötti gyerekek három korcsoportban:
I. korcsoport: óvodások 5-6 évesek
II. korcsoport: alsó tagozatosok 7-10 évesek
III. korcsoport: felső tagozatosok 10-14 évesek

Pályaművek követelménye:

Mérete A/4.
Technikája szabadon választott. Ceruza, festék, filctoll, zsírkréta alkotások mellett kollázsokat és digitális technikával készült pályázatokat is elfogadunk.
Egy gyermek több rajzzal is nevezhet.

A pályázat benyújtásának módja: .jpg formátumban (szkennelve) a [email protected] címre küldve.
Minden pályamunkát kérjük külön e-mailben küldeni! Az e-mailben kérjük megadni: az alkotó nevét, életkorát, az óvodája vagy iskolája nevét és címét.
A művek felkerülnek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Facebook oldalára, ott lehet rájuk szavazni (lájkolni): https://www.facebook.com/barathegyivakvezeto

Elbírálás: a beérkezett pályaművek közül korcsoportonként egyet jutalmaznak. A nyertesekről a vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozó szakemberekből és grafikusokból álló zsűri dönt majd. Közönségdíjas a legtöbb lájkot kapott mű lesz.

Nyeremény: a négy győztes felejthetetlen élményt nyer osztálytársai, óvodai csoporttársai és természetesen saját maga számára, hiszen a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai vakvezető kutyákkal keresik fel őket egy felejthetetlen bemutatóval óvodájukban, iskolájukban. Ennek során többek között azt is ki lehet majd próbálni, hogy hogyan „vezet” a vakvezető kutya. Minden résztvevő díszoklevelet, a korcsoportok győztesei pedig ajándékcsomagot is kapnak.

A díjazott alkotásokat a vakvezető kutyák világnapja (április 27-én) alkalmából tartott rendezvényen is bemutatják a nagyközönségnek.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2014. április 15. kedd 24:00.
A szavazás ( lájkolás ) lezárása: 2014. április 20. vasárnap 24:00
Az eredményhirdetést: április 27-én, a vakvezető kutyák világnapján tartják.

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...