Saját KB bal
Saját KB jobb

Már mindenki lemondott róla, de mégis lábra állt

Gazdái súlyosan deformált mellső lábai miatt tették ki, de lelkes állatbarátok megmentették. Már járni is tud. Sandyt, a hófehér németjuhász keveréket két hónappal ezelőtt még görög gazdái hagyták sorsára, vélhetően azután, hogy kiderült számukra, a kiskutya súlyos fejlődési rendellenessége miatt talán sosem fog majd járni. Kitették az út szélére, és a sorsára hagyták. – olvasható a hir24.hu-n

A sérült jószág minden bizonnyal ott pusztult volna el az út szélén, ha nem találnak rá állatbarátok, akik egy korfui menhelyre vitték a kiszáradt, csont és bőr kutyát. Azóta nagyot fordult vele a világ. A menhelyen szépen megerősödött, és rátalált egy szerető gazdi is, méghozzá egy 55 éves brit asszony, Pat Clark személyében. Az asszony első látásra beleszeretett a sérült állatba, és elhatározta, kerít neki egy orvost, aki rendbe hozza a lábait.

Sandyt végül nem Korfun, hanem Nagy-Britanniában, egész pontosan Cambridge-ben műtötték, egy ottani jószívű állatorvos ugyanis vállalta, hogy ingyen és bérmentve elvégzi az amúgy igen költséges és kockázatos beavatkozást.

„Száz százalékig elégedettek vagyunk a beavatkozás eredményével” – nyilatkozta boldogan Pat, miután Sandy túlesett mindkét műtéten. „Sandy már abban a pillanatban igazi családtaggá vált, amikor megérkezett hozzánk, hogy velünk töltse a karácsonyt. El se tudnám képzelni, hogy elengedjük őt magunktól” – nyilatkozta az asszony, majd hozzátette, a kutyus akkor kerülhet majd végleg hozzájuk, ha befejeződik a műtét utáni rehabilitációja.

Egyelőre ugyanis fiziko- illetve hidroterápiára jár, hogy megtanuljon négy lábon járni. A kutya orvosa, Chaim Pilosof elmondta, nehéz megmondani, vajon mitől fejlődött így Sandy lába, de hozzátette, a tápanyaghiány és a helytelen táplálás okozhat ilyen tüneteket fiatal állatoknál.

 

Tudj meg többet a hidroterápiáról, ismerd meg hidroterápiás programunkat!

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...