Csontrészeg lett a kutya, ez mentette meg az életét

Bravúros módon sikerült megmenteni egy kiskutya életét, miután felfedezték, hogy nagy mennyiségű fagyállót lefetyelt fel, amíg magára hagyták. Csak a teljes lerészegedés adhatott némi reményt. – írja a ma.hu

Két nap alatt összesen hét deci vodkát nyomtak egy máltai terrierbe, de nem azért, hogy kínozzák őt, épp ellenkezőleg: az életét mentették meg a totális lerészegítéssel. A Charlie nevű kutyusra gazdái úgy találtak rá, hogy amikor magára hagyták a garázsban, ő egy nagyobb adag fagyállót ivott, ami etilén-glikol-mérgezést okozott, az pedig veseleállással fenyegetett, a kutyusra szinte a biztos halál várt. Az állatorvosok azonban némi gondolkodás után rájöttek, hogy ha az embereknél alkohollal lassítják az etilén-glikol bomlása során keletkező anyagok felszívódását, akkor talán Charlie-n is segíthet ez a megoldás.

Ezért infúzióra kötötték és tiszta vodkát kezdtek adagolni neki, hogy átmossák a szervezetét. „Az egész hétvégén Charlie-nak egy hatalmas partiban volt része velünk az állat-intenzíven” – írták az ausztrál Melbourne állatkórházának blogján. Gazdájának, Jacinta Rosewarne-nak vegyes érzései voltak kutyusa láttán, mert a vodkától igen alaposan berúgott a kis házikedvenc, és ez még a helyzet tragikus hátterével is mulatságos pillanatokat szerzett. „Botladozott, meg akartam simogatni, de eltolta a kezem, ahogy egy részeg ember is tenné, aztán hányt egy kicsit és pont úgy sírt, mint a részegek” – mesélte a nő.

Ennek ellenére a terápia végül sikeresnek bizonyult, a mérgező anyag felszívódás nélkül kiürült a kutya szervezetéből, most már biztos, hogy megmentették az életét, de azt a másnaposságot aligha fogja egy darabig visszasírni Charlie!

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: ma.hu
Fotó: youtube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...