Saját KB bal
Saját KB jobb

Kivert ebek megmentője lett Lang Györgyi

Biztos halál várt a csatornában kóborló kutyára, de szerencsére rátaláltak, és a Pa-Dö-Dő énekesnője otthont adott neki. A hányatott sorsú Csatorna Teri a legjobb kezekben van Lang Györgyinél. – írja a borsonline.hu

Nem kétséges, hogy az ország egyik leglelkesebb állatvédője Lang Györgyi énekesnő, aki az elmúlt évtizedekben kizárólag hányatott sorsú, embertelen körülmények között tengődő kutyákat fogadott be. Közülük is azokat, amelyeket szinte lehetetlen örökbe adni. – Én kifejezetten az idős és viszonylag csúnya kutyákat fogadom örökbe, mert ők senkinek sem kellenek – meséli a Borsnak Lang Györgyi.

Ilyenek például a fekete szôrû kutyák, állítólag tízből csak egyet lehet kiadni a menhelyekről, ugyanis viszolyognak az emberek a fekete színtől. Az első kutyám, Ági még fajtiszta, tenyésztőtől származó szetter volt, a második ebem viszont már keverék, Gyömrői Klára volt a neve, mert onnan fogadtam örökbe. Öt évig volt mellettem – sorolja eddigi négylábú társait.


Már jobb bőrben van Csatorna Teri. A kutya az éhhalál szélén volt, mikor megtalálták (fotó: borsonline)

Őt követte Erzsike, a meghatározhatatlan fajtájú fekete kutya. Az állatorvos szerint legalább tíz­éves volt, mikor hozzám került, de így is két boldog évet éltünk meg együtt. Nagyon örültem neki, hogy legalább az utolsó évei boldogságban teltek. Nehéz volt elbúcsúznom tőle, most szilveszterkor halt meg. Nem volt kérdés, hogy lesz utódja, ezért rendszeresen körülnéztem a menhelyek weboldalain, hátha rátalálok az új barátomra.

A múlt héten csörrent meg a telefonom, egy ismerősöm szólt, hogy most találtak a csatornában egy rendkívül rossz állapotban lévő, középkorú kutyust. Csontsovány volt, férges, és rettegett szegény. Az éhhalál szélén állt, olyan gyenge volt, hogy lábra sem tudott állni. Természetes, hogy őt választottam. A megtalálás körülményei miatt Csatorna Teri a neve, hétfőn érkezett hozzám, most még a beszoktatási stádiumban vagyunk. Mindent megeszik, amit elé teszek, és azt is, amit nem. Még mindig bizalmatlan, de tudom, hogy ez nem sokáig lesz így. Ő nem olyan öreg, talán öt­éves lehet, remélem, sokáig lesz mellettem.

A Pa-Dö-Dő másik énekesnője, Falusi Mariann is köztudottan nagy kutyabarát hírében áll. Mindkettőjük sok kutyákat segítő rendezvényen segédekeztek már bizonyítva, hogy szívükön viselik a kutyák sorsát.


Állatbarátok – Lang Györgyi és Falusi Mariann két kimentett német juhásszal, Sunnyval és Jennával pózol egy 2009-es naptárban (fotó: blikk)

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 
Forrás: borsonline.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...