Kutya kemény kutyatörvények közelünkben

Március közepétől Romániában minden állatot ivartalanítani kell, ha nincs törzskönyve, a költségeket a gazda állja. Egy székelyföldi faluban azt mondják, sok állatot elcsapnak majd, a gazdátlan ebek pedig elaltathatók. – olvasható a köztévé híradójának honlapján

Romániában a kóbor ebek okozta problémák miatt drasztikus törvényt fogadott el a parlament, amivel végérvényesen szeretnék rendezni ezt a kérdést. A március közepén életbe lépő jogszabály szerint a gazda költségére minden állatot ivartalanítani kell majd, ha nem törzskönyvezett fajkutya.

A Hajnal-táj riporterének az egyik székelyföldi faluban azt mondták, sok állat kerül majd el a házaktól, mert a gazdák nem vállalják ezt a kiadást. A gazdátlan ebeket ugyancsak a törvény szerint el lehet altatni, ha nincs számára szállás és táplálék, de a műsorban megszólaló állatorvos szerint ezzel a lehetőséggel csak az él majd, aki eddig is élt volna.

A szakember, aki egy menhelyen dolgozik, és egy német alapítvány jóvoltából még térítésmentesen végezheti az ivartalanítást, minden gazdának azt ajánlja, éljenek a lehetőséggel, amíg lehet, kollégáinak pedig azt tanácsolja, tanulják el a német alapítvány támogatta műtéti módszert, és vegyék igénybe az ehhez járó anyagi segítséget.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hirado.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...