Saját KB bal
Saját KB jobb

Örökbefogadható kutyák photobombolnak a potenciális gazdák szelfijein

Zseniális megoldással próbálja megmenteni az altatásra váró kutyákat egy állatmentő alapítvány: helyi Instagram-felhasználók szelfijeire montírozzák őket, képaláírásként pedig megindokolják, miért is érdemes épp őket örökbefogadni. – olvasható a socialdaliy.hu-n

Nincs egyszerű dolga azoknak a közösségimédia-menedzsereknek, akik valamilyen állatmenhely oldalait egyengetik, hiszen ha valamilyen területen elengedhetetlen, hogy meghökkentő megoldással rukkoljanak elő, akkor ez az. A Dallas Pets Alive nevű csoportosulás például egy gerillamarketing-eszközhöz folyamodott: helyi Instagram-felhasználók szelfijeire montírozzák a menhely kutyáit, és feltöltik a saját profiljukra némi személyre szabott indoklás kíséretében, miért is kéne örökbefogadniuk az adott jószágot. A képaláírások az altatásra váró kutyák nevében egyes szám első személyben íródtak, és ami külön értékelendő, hogy nem az emberek szánalmára, hanem a szimpátiájára apellálnak – minket meg is vettek kilóra ezzel. 

„Az emberek nagyon lelkesek, és szeretnék, ha a barátaikról is készítenénk ilyen képeket. Jól néz ki, egy aranyos kutya is szerepel a képen, végtére is, ki ne akarna ilyen fotót magáról?” – magyarázta a Dallas Pets Alive munkatársa – „Állatmentő alapítvány lévén be kell vonnunk valahogy az embereket és meg kell győznünk őket, hogy valahogy aktivizálják magukat, hiszen egy hajszálon múlik ezeknek a kutyáknak az élete.”

A photobombolás után szabadon Muttbombing névre keresztelt kezdeményezés minket a leginkább Pedigree Doggelgängerére emlékeztet, ahol az applikáció a feltöltött képünk alapján megtalálta a saját örökbefogadható kutyamegfelelőnket.


A Pedigree által fejlesztett új szoftver, amely a Doggelganger névre hallgat, arcfelismerő technológiát használ arra, hogy a leendő gazda arcát összehasonlítsa a kutyája pofájával. Mindez annak a marketing kampánynak a része, amellyel arra szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy ne féljenek örökbefogadni az ebeket, tegyék azt minél többen. 
A program kielemzi a felhasználó arcát és az eredmények alapján máris ajánl egy számára tökéletes gazdát kereső jószágot. Remek ötlet, amellyel a Pedigree növelni tudja az elkötelezett fogyasztók számát, és remélhetőleg az otthonra találó kutyák számát is.

 

Lássuk a képeket!

 

További képek a GALÉRIÁBAN.

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: socialdaily.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...