Fogadj örökbe filmsztár kutyákat!

Ezzel a szlogennel indult egy örökbefogadó program, ahol Mundruczó Kornél legújabb filmjében szereplő négylábúkat lehet hazavinni.

A Fehér Isten Mundruczó Kornél hatodik játékfilmje lesz. A film egy kislány, Lili és az apja döntése miatt tőle elszakított kutyája, Hagen történetét meséli el. Petrányi Viktória, a film egyik forgatókönyvírója és producere a film drámai történetét „kicsit utópisztikus meseként” írta le: „Azért utópisztikus, mert eljátszunk azzal a gondolattal, hogy a kutyák individuumokká válnak, és olyan tudatos döntéseket hoznak, főleg a film második részében, utolsó harmadában, amire természetesen nem képes egy állat. Akárcsak a klasszikus állatmesékben, megszemélyesítjük a kutyákat: ezek az állatok úgy döntenek, hogy bosszút állnak azokon, akik kiszúrtak velük.” Műfajilag ugyanakkor kalandfilmként is felfogható a film: „Két kaland fut egymás mellett: végignézzük a kislány felnőtté válásának kalandjait és egy kutya öntudatra ébredésének a kalandjait.”

A forgatáson rengeteg kutyával dolgoztak, egészen pontosan 200, menhelyről gyűjtött ebet képeztek ki. A rendező lényegesnek tartotta, hogy ne képzett fajkutyákkal dolgozzanak, mely hozzáállás példaértékű: „Számunkra fontos dolog, hogy sorstalan kutyáknak sorsot adjunk, hangsúlyozzuk az ember felelősségét.”

A 200 kutyust két tréner, Halász Árpád és a Los Angeles-i Teresa Miller készítette fel a forgatásra. A Los Angeles-i csapat karaktert formált a főszereplő kutyából, Halász Árpád pedig a többi állatot idomította be az akciójelentekre. A kutyák egy része csak angolul értett, a másik részük pedig csak magyarul, ami könnyebbség volt a forgatás során, hiszen így külön lehetett instruálni őket.

Most pedig, a forgatás végeztével a kutyusok örökbe fogadhatók! A Fiogadj örökbe filmsztár kutyákat! elnevezésű kezdeményezésnek már van saját honlapja és Facebook-oldala is. Ezeken az oldalakon az összes otthonra váró kis négylábú név szerint megtalálható, képe mellett leírással arról, hogy milyen természetű, milyen képzést kapott a forgatás során, és hogy hol lehet őt megtalálni. A filmesek nyilatkozatuk szerint ezzel a programmal szeretnék meghálálni a kutyák közreműködését a produkcióhoz.

„A kutyákkal való közös munka során nap mint nap megtapasztaltuk, ahogyan állatok és emberek egyazon világon osztoznak. Fél évig együtt dolgoztunk, együtt fáradtunk minden egyes képkockáért. Ők sokkal több türelemmel, és néha minket biztatva tették ezt, mint az valaha is reméltük. A honlapon szereplő kutyák mindegyike rengeteget tett hozzá ehhez a kalandhoz. Nem csak fantasztikus színésznek, de odaadó társainknak is bizonyultak. Ezért igazi hálával tartozunk nekik, ezért hoztuk létre ezt a honlapot. A filmezés számukra talán csak egy percnyi hírnév, mulandó élmény volt, de mi szeretnénk, ha egész életükben gondoskodó környezetben élhetnének. Kérjük, ha lehetősége van rá, fogadja örökbe egyik négylábú kollégánkat.”

Az örökbefogadható kutyák ezen az oldalon tekinthetők meg!

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...