Így tanítja a kutya a kölykét lépcsőzni

Aligha hat ránk az újdonság erejével, hogy a kutyák és a macskák közt bizony van néhány különbség, de az alábbi videó ezt ismét ékesen támasztja alá. Ebben a videóban egy kutyamamit és egy macskaanyukát láthatunk, amint a kölykeiket a lépcsőzés rejtelmeire próbálják tanítani, és hát az eltérés eléggé egyértelmű.

A labrador előbb megpróbálja az orrával a lépcső felé irányítani a csöpp kölyköt, aztán megmutatja neki, hogyan is működik ez a gyakorlatban. Amikor leér a lépcső aljára, megfordul és ott várja, hogy utódja is felfedezze a technikát, ami persze eleinte igen keservesen megy csak, a szegény kölyök szűköl, nyüszít, és sehogy sem érti, hogyan fog a hátsó fele is a mellső mancsaival egy szintre kerülni. Aztán valahogy ráérez az ízére, és az utolsó három lépcsőfokot már kifejezetten bátran teszi meg.

Aztán láthatjuk Bella, a hat hónapos cica első próbálkozásainak egyikét, amikor ugyancsak bizonytalanul lép a legfelső lépcsőfokra, láthatóan nem érzi még, mitől is lenne ez biztonságos. Anyja, Kimba viszont nem olyan türelmes, mint az elsőként látott labradormama: egy határozott mozdulattal adja meg a kezdő lökést lányának. Vitathatatlan tény, hogy néha az életben is szükség van egy erőteljesebb lökésre, mikor bizonytalanok vagyunk a következő lépést illetően – de nem biztos, hogy ez pont ez a szituáció volt…- írja a ma.hu

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: ma.hu
Fotó: youtube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...