Tudni akarod mit ugat a kutyád? Ez a kütyü segíthet lefordítani!

Akinek kutyája van, az már különbséget tud tenni ugatás és ugatás között. De mi volna, ha tényleg emberi nyelven fejezné ki közlendőjét kedvencünk?

Ha valaki csak egyszer is gondolt már arra, hogy milyen jó is volna, ha a kutyája emberi nyelven szólna hozzá, az mindenképpen vessen egy pillantást az alábbi, a közösségi finanszírozás elvén alapuló Indiegogo projektre. Egy különös készülékkel egybeépített headsettel ugyanis akár erre is sor kerülhet.

Az ötletgazdák egy olyan prototípust készítettek el, amelyik – érzékelve a kutya agyhullámait – lefordítja, pontosabban emberi beszéddé alakítja az állat közlendőit. Persze azt senki se gondolja, hogy a No More Woof nevű készülékkel a fején a kutya majd szavalni kezd, de állítólag már sikeresen dekódoltak olyan alapvető közlendőket, mint hogy „éhes vagyok”, „fáradt vagyok”, „pisilni kell”

A headset többféle hangon is megszólaltathatja a kutyát, ezt jó pár mintából lehet kiválasztani, amelyeket akár meg is hallgathatunk a No More Woof weboldalán. A készülék egyelőre csak angolul beszélteti az ebet, de a fejlesztők már ígérik a spanyol, a francia és a mandarin nyelvű verziót is.

A projektet (amelynél mind a pénzgyűjtési időszak vége, mind a célul kitűzött összeg elég messze van) a különféle változatok előrendelésével lehet támogatni a kapcsolódó Indiegogo oldalon.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hvg.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...