Saját KB bal
Saját KB jobb

A Gízai piramis tetejére mászott fel egy kutya – VIDEÓ

Az egy dolog, hogy egy kutya képes volt felmászni a Gízai piramis tetejére. De hogy mindezt egy siklóernyőző vette videóra…

Egy egyiptomi kutyus gondolt egyet, és úgy döntött, hogy ő bizony a Gízai Nagy Piramis tetején fog madarakra vadászni. Hiszen, hol lehetne mindezt festőibb környezetben megtenni, mint egy 4500 évvel ezelőtt épült műemléken, amelyet a világ minden tájáról turisták ezrei keresnek fel.

Szerencsére, nem csak a kutyának támadt kedve egy kis kalandhoz aznap. Egy Alex Lang nevű siklóernyős is úgy döntött, hogy a magasból szemléli meg a Nagy Piramist. Ő vette észre, hogy a kutya az ősi síremlék tetején grasszál. Több se kellett, videóra vette az extrém blökit, és ahogy az már lenni szokott, a videó futótűzként terjedt a közösségi médiában.

Lang a SkyOne Egypt Gate 6 nevű esemény keretében emelkedett a magasba siklóernyőjével, és így látta meg a kutyát a közel 140 méter magas piramis csúcsán. Lang a Storyfulnak nyilatkozva elmondta, hogy nem számított arra, amit látott: egy kutyát, aki a piramis tetején ugatott és kergette a madarakat. A videót Marshall Mosher kalandor osztotta meg Instagramon, ahol rögtön felkapottá vált.

Sokan aggódtak, hogy a kutya esetleg fennragadt-e a piramis tetején, de Mosher visszatért a levegőbe, hogy megnézze, minden rendben van-e. Szerencsére kiderült, hogy a kutya nem volt bajban. A videón is látható, hogy nagyon ügyesen közlekedik a hatalmas köveken, szinte mintha lépcsőn járna. Valószínűleg nem először mászta meg a fáraósírt egy kis madárkergetés reményében.

Mosher elmondása szerint a kutya és társa rendszeresen mászkálnak fel és le a több mint 4500 éves piramison, amely a világ hét csodájának egyik legrégebbike. Bár sokak számára ez különös látvány lehet, úgy tűnik, a piramis tetejére mászás ennek a bátor ebnek nem jelent kihívást.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.kinship.com/dog-lifestyle/dog-giza-pyramid-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/DBWkyT0OKs- Kép: Photo by Tudor Sorin: https://www.pexels.com/photo/great-sphinx-and-pyramid-in-giza-egypt-29004818/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...