Jól csak a szívével lát az ember…

Réges régi álmunk vált valóra egy napsütéses szeptemberi szombaton: JÓTÉKONYSÁGI előadást tartottunk a BARÁTHEGYI Vakvezető és Segítő Kutya Iskola tagjainak, kutyakiképzőinek, barátainak, támogatóinak, valamint nemlátó/gyengénlátó gazdijainak és vakvezető kutyusai számára a XII. kerületi Jókai Klubban.

A hétköznapjaink banálisan bonyolult mélységeit bemutató képzeletszínházi előadásunk, „A LEMEZ KÉT OLDALA” történetei és szereplői sokak számára ismerősek voltak. A színpadon egyszerre idegesítő és mulatságos figurák keltek életre, hogy általuk humoros formában szembesülhessünk önmagunkkal és a mindennapi vacakságainkkal. Megható érzés volt megtapasztalnunk, hogy a képzeletszínházi műfajunk tökéletes közönségre talált a nemlátó/gyengénlátó nézők körében!

baráthegyi

Az előadást követő interaktív beszélgetés során HORVÁTH LILI és KAKASY DÓRA színésznők, KOMONDI PIROSKA kutyakiképző, TOLLÁR MÓNIKA rendező, valamint a látó és nemlátó/gyengénlátó közönséggel elemeztük közösen a faramuci helyzeteket. A beszélgetés során a résztvevők megoszthatták tapasztalataikat, élményeiket a nemlátásról és cseppet sem meglepő módon kiderült, hogy még látóként is vannak olyan helyzeteket, amelyekben inkább a vakságot választjuk – vagyis mindent megteszünk, hogy ne kelljen szembenéznünk a valósággal.

tollár móni

Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, ahogy a közönség nemlátó/gyengénlátó tagjai bepillantást engedtek a gondolataikba és érzéseikbe vakvezető kutyásként.

baráthegyi

Az est legcsodálatosabb látványa (melyről az alábbi képek tanúskodnak) azonban egyértelműen a vakvezető kutyákkal tarkított nézőtér volt. Négylábú barátaink lépteinek kopogása, figyelő tekintete, majd békés szunyókálása megtöltötte szeretettel a színháztermet és körbeölelt mindannyiunkat. Velük együtt volt teljes ez a program.

Velük EGYÜTT vagyunk EGÉSZ(SÉGES)EK!

 

fotók: Dala Gábor / @dala / @dala

 

@lili / @kakasy

@barathegyi / @komondi

@csontos / @szollosi

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...