Photo by hannah grace on Unsplash

Műanyag szatyorban vitték a pár hetes kiskutyát

A járókelők bejelentésének és a gyors rendőri intézkedésnek köszönheti az a kiskutya az életét, akit gazdái egy műanyag szatyorban szállítottak a hőségben.

Július közepén, egy különösen forró nyári napon, egy újpesti utcán járókelők figyeltek fel egy férfire és egy nőre, akik egy négy-öt hetes kiskutyát cipelték egy műanyag szatyorban. A 33 fokos kánikulában a kisállatnak sem vize, sem élelme, sem levegője nem volt a szatyorban.

A járókelők értesítették a rendőrséget, akik azonnal a helyszínre érkeztek. A hatóság emberei elvették a kiskutyát a pártól, árnyékot és vizet biztosítottak neki, majd állatorvoshoz vitték. Az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a kölyök kiszáradt, de szerencsére gyors beavatkozással megmenthető volt.

A kutya gazdája azt állította, hogy azért vitték szatyorban a kutyát, hogy az ne koszolja és vizezze össze a kezüket. Láthatólag nem gondolták át a hőség és a műanyag szatyor kombinációjának veszélyeit, ami súlyosan veszélyeztette a kiskutya életét.

Következmények és happy end

A kiskutya gazdái ellen állatkínzás vádjával eljárás indult. A kölyök az Állatmentő Liga gondozásába került. Szinte pillanatok alatt pedig egy új, szerető, gondoskodó gazdát is találtak számára.  Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a felelős állattartás nemcsak az állatok szeretetét, hanem megfelelő gondoskodást is jelent.

Az esetről a BRFK számolt be közösségi oldalán.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/BRFK

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...