Már az első útja után perlik a luxus kutya légitársaságot

Az amerikai kisállat felszerelési és ápolási termékeket és tartalmakat forgalmazó cég, a BARK, áprilisban jelentette be a kutyabarát repülőjáratok indítását. A járatokon a kutyák és gazdáik együtt, igazi luxus körülmények között utazhatnak. Az átlag pénztárcához mérve csillagászati áron. De mindössze egy járat után a cégnek perrel kell szembenéznie. A társaság megsértette a megyei repülőtéri korlátozásokat.

A repülés során egyetlen kutyának sem esett baja. Sőt, maga az utazás állítólag zökkenőmentesen zajlott. A New Yorkból Los Angelesbe tartó járaton hat kutya és kilenc ember utazott. A beszámolók alapján igazi luxus várta az utasokat. A kutyusokat egy portás fogadta, aki különféle nyugtató szolgáltatásokat kínált. Választhattak többek között füldugót, játékokat és feromonokkal permetezett takarókat. A fedélzeten egy állatorvosi technikus és képzett légiutas-kísérők vigyáztak a kutyák igényeire. A kutyusok falatoztak és barátkozhattak is egymással, mielőtt biztonságosan leszálltak Los Angeles-ben.

De alig néhány nappal az első repülés után a Bark és a Talon Air, a BARK Air által szerződtetett privát chartercég ellen kereset érkezett Westchester megyéből – számolt be a CBS News. A Westchester megyei repülőtér chartergépes részlege kilenc vagy annál kevesebb utast befogadó gépeknek van fenntartva, de a BARK Air gépén 14 ülőhely volt. Ugyan a gépeken elméletileg akár több utas is utazhatna, azért, hogy a kutyáknak is kényelmesen legyen helye, 10 alatti utasszámmal repülnek. A kérdéses járaton 9 humán utas utazott. Valószínűleg félreértés történt. A repülőtér a gép kapacitását, a légitársaság pedig az utasok tényleges számát tekintette irányadónak.

A per eredménye még nem ismert, de az előírások betartása érdekében lehetséges, hogy a BARK Airnek új repülőtérre kell költöznie, vagy át kell térnie a kereskedelmi repülőgépeknek szánt terminál használatára. A kereskedelmi terminálra való költözés gátat szabna a BARK Air küldetésének, mivel korlátozná a jelenleg kínált luxus, kutyákra összpontosító lehetőségek egy részét. Nem valósulhatna meg például a gyors, sorban állás és boksz használat nélküli becsekkolás. A BARK szóvivője úgy nyilatkozott, hogy nem hiszi, hogy a per befolyásolná az üzemelésüket.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/bark-air-lawsuit-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C8Cyk0NBV9C; Kép: Photo by Ilargian Faus: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-dog-wearing-sunglasses-1629781/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...