Saját KB bal
Saját KB jobb

Amit MOST megtehetsz a Yulin kutyahús fesztivál ellen

Június 21-én kezdődik, és mintegy 10 napon át tart majd idén a hírhedt Yulin kutyahús fesztivál Kína déli Guangxi tartományának Yulin városában. A fesztivál 2010-es kezdete óta vonzza a turistákat, akik a város éttermeiben kutyából készült ételeket, például kutyahúsos pörköltet és ropogós kutyahúst fogyasztanak. A látogatók igényeinek kielégítésére kutyákat szállítanak Yulinba Kína és Délkelet-Ázsia számos tájáról. A kutyákat gyakran nyomorúságos körülmények között, teherautókon szállítják, majd mocskos ketrecekben tartják őket, amíg le nem ölik őket. A kutyák egy részét nem a húsukért tenyésztik, hanem ellopják őket az otthonukból.

A Humane Society International (HSI) szerint évente nagyjából 30 millió kutyát ölnek meg az ázsiai kutyahús-kereskedelem következtében. Ezeknek az eseteknek a kétharmada Kínában történik. A jelentések szerint 2013-ban csak a Yulin kutyahús fesztiválon 10 000 kutyát mészároltak le. 2015-re azonban ez a szám körülbelül 1000-re csökkent. 2020-ban a helyi aktivisták becslései szerint 3000 kutyát öltek meg a fesztiválon. A csökkenés annak is köszönhető, hogy az évek során a fesztivált mind nemzetközi szinten, mind Kínán belül heves kritikák érték. Az állatvédők fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy felhívják a figyelmet a kutyahús-ipar kegyetlenségére. Továbbá igyekeznek rábírni a kínai kormányt a kereskedelem visszaszorítására és a húsukért tartott kutyák megmentésére.

Ahogy láthatjuk, a nyomásgyakorlásnak megvan az eredménye, de még nem értük el a célt. Ezért, egy héttel a fesztivál előtt, fontos, hogy minél többen kifejezzék a véleményüket erről a borzalmas gyakorlatról.

A nemzetközi állatvédő szervezetek több oldalon is gyűjtik az aláírásokat. Kedzetnek, bárki aláírhatja a Duo Duo Animal Project által indított change.org petíciót (ide kattintva elérhető).

Azoknak, akik szeretnének segíteni a Yulin kutyahús fesztivál felszámolásában, érdemes követniük a HSI-t. Így értesülhetnek a csoport által időről időre indított különböző petíciókról, és megtudhatják, hogyan tudnak részt venni a munkában.

Aki teheti, pénz adománnyal és önkéntes munkával támogathatja a kutyahús ipar ellen küzdő szervezeteket. Például: Duo Duo project, Korean K9 Rescue, Soi Dog Foundation, Harbin Slaughterhouse Survivors.

A másik dolog, amit megtehetünk, hogy leromboljuk a fesztivállal kapcsolatos félretájékoztatást, illetve megosztjuk a tioltakozó tartalmakat a közösségi médiában. Ezzel segítjük felhívni a figyelmet a kegyetlenségre, és támogatjuk az aktivisták munkáját.  A rendezvény már most jelentősen kisebb, mint egykor volt. Az összefogás és a tájékoztató kampányok segítségével a dolgok pozitív irányba változnak. Reméljük, hogy a minél szélesebb körű figyelem és tiltakozás hamarosan eléri a várt eredményt, és egyetlen kutyának sem kell a Yulin fesztiválon meghalnia.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/yulin-dog-meat-festival?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C745WnPBc4U Kép: Photo by Pranidchakan Boonrom: https://www.pexels.com/photo/short-coated-tan-dog-inside-fence-1350563/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...