Nairobi, Kenya: Oroszlán ragadott el egy rottweilert a családi ház kertjéből

A kenyai főváros, Nairobi egyik külvárosában egy család kutyáját ragadta el egy nőstény oroszlán. A térfigyelő kamerák felvételein látható, ahogy az állat átugrik a ház kerítésén, majd később ugyanott távozik, szájában a 75 kg-os kutyával. A kutya gazdái a BBC-nek nyilatkoztak a történtek után.

A felvételek IDE kattintva érhetők el. Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy megrázó képekről van szó, ezért megtekintésüket csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A család nem az erdő szélén, hanem Nairobi egyik külvárosi területen él. A kertet körülvevő magas kőkerítés és kapu látszólag biztonságot nyújt a betolakodók ellen. A nőstény oroszlán számára azonban a több méteres fal sem jelentett akadályt. A videón látszik, hogy milyen könnyedén ugrik be az oroszlán, később, a kutyák gazdája a karmai nyomát és a lábnyomait is megmutatja.

Sylvia Wamai, a kutya gazdája és családja otthon tartózkodott, amikor az oroszlán elvitte a kutyájukat. A hölgy elmondta, hogy mindössze 10 percbe telt, hogy az nagyragadozó bejusson a kertbe, megfogja a kutyát és távozzon. „Ennyi, és volt kutyám, nincs kutyám.” – mondja. Az egyik munkás észrevette az oroszlánt, és zajt csapva próbálta elkergetni. Mire a család kijött, és keresni kezdték Jaci-t, a ragadozó már távozott. Jaci, és testvére, Laser közel két éve voltak a család tagjai. Sylvia azt is elmondta, hogy Nairobi környékén gyakori az oroszlán, de az, hogy beszökjenek valaki otthonába, nagyon szokatlan. A hölgy egyelőre nehezen tudja felfogni, hogy ilyen dolog történhetett velük, mélyen sokkolta szeretett kutyájuk halála.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.bbc.com/news/world-africa-69060451; Kép: Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/close-up-of-a-lioness-325976/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...