Saját KB bal
Saját KB jobb

27 golden retrievert mentettek egy szaporító telepről Amerikában

A múlt héten a Rhode Island-i Hopkintonban a rendőrség egy olyan ingatlan vizsgálatára érkezett, amelyről azt gyanították, hogy illegális kutyatenyésztésnek ad otthont. A bejelentő szerint egy szaporító telep üzemelt ott. A helyszínre érkezve – a Hopkinton Animal Control, a Rhode Island Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RISPCA) és egy környezetkutató kíséretében – 27 golden retrievert találtak. A Hopkinton Police Department az eseményről beszámoló Facebook-bejegyzésben azt közölte, hogy a kutyák az egészségüket károsító, veszélyes körülmények között voltak tartva.

Bár a rendőrség nem nyilatkozott arról, hogy milyen célból tartotta az ingatlan tulajdonosa a kutyákat, feltehető, hogy illegális tenyésztés, azaz, szaporítás volt az ok. Erre következtethetünk abból, hogy azonos fajtájú kutyákat tartott nagy számban. Illetve, hogy a megtalált 27 golden retriever közül 20 kölyök volt.

Az ingatlan tulajdonosa együttműködő volt a rendőrséggel és lemondott a kutyákról, akiket a helyszínre érkező állatvédő szervezetek vettek gondozásukba. A kutyusok egészségügyi vizsgálatokon estek át, amelyek során kiderült, hogy féregfertőzéstől szenvednek. Ezt pár hetes kezeléssel lehet gyógyítani. Ez után lehet majd őket örökbe fogadni. Természetesen, nagy az érdeklődés a golden retriever kiskutyákra, így bizonyára hamarosan családokba kerülnek.

Nem úgy, mint az a sok, kevésbe vonzó külsejű keverék kutyus, akiktől a kis goldik most elveszik a lehetőséget. Sajnos, a szaporító tevékenység Amerikában és Magyarországon is komoly probléma. Az illegális, sokszor rettenetes körülmények között született almok sok kutyát fosztanak meg attól az esélytől, hogy valaha családba kerülhessenek. Vagy akár életben maradjanak.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/golden-retrievers-rescued?utm_source=instagram&utm_medium=social&utm_campaign=likeshopme&utm_content=www.instagram.com/p/C4bG3PduTum; Kép: Photo by Amy McCormack: https://www.pexels.com/photo/white-and-brown-short-coated-dogs-on-green-grass-field-5463180/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...