Saját KB bal
Saját KB jobb
4711018 képe a Pixabay -en.

Letöltendő börtön a kutyák hangszálát kivágó tenyésztőnek

Másodfokon letöltendő fogház büntetésre ítélet a bíróság azt a karcagi tenyésztőt, aki kivágatta a kölykök hangszálát, hogy az állatok ne ugassanak hangosan.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletében egy év és hét hónap végrehajtandó fogház büntetésre ítélte azt a karcagi tenyésztőt, aki brutális módon, 70 kiskutya hangszálait vágatta ki. Azért tette mindezt, hogy a kutyák halkan vagy egyáltalán ne ugassanak. A vádlott a műtétet először elhunyt édesanyjával, majd egy ismeretlen román állampolgárságú férfival hajtotta végre. A büntetés azért is súlyos, mert a férfi büntetlen előéletű, és a Karcagi Járásbíróság első fokon sokkal enyhébb ítéletet hozott. Az ügyészség azonban súlyosbításért fellebbezett

Elsőfokú ítélet: felfüggesztett börtönbüntetés

A Karcagi Járásbíróság első fokon egy év hét hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki állatkínzásért. Ezt az ítéletet a vádlott és védője elfogadta, azonban az ügyészség nem értett egyet az ítélettel, és súlyosbításért fellebbezett.

A Szolnoki Törvényszék fellebbezés után újra tárgyalta az ügyet, és másodfokon már végrehajtandó fogházbüntetést rótt ki. Ezzel az ítélettel az ügy jogerősen lezárult. Az ítélet nemcsak a karcagi tenyésztő számára, hanem az állatjólét iránt elkötelezett közösség számára is fontos üzenetet hordoz: az állatkínzás súlyos bűncselekmény, amely nem marad következmények nélkül.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forras: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...