Image by Angelo Giordano from Pixabay

23 nap után mentettek ki élve a romok alól egy kutyát

A törökországi pusztító földrengés területén még mindig zajlanak a kutatási munkálatok. Csodával határos módon a napokban egy husky kutyát sikerült élve kimenekíteni a romok alól, 23 nappal a katasztrófa után.

A Törökország déli részén és Szíria északi területein bekövetkezett földrengésnek egyes jelentések szerint már 50 000 halálos áldozata van. A földrengés sújtotta területekre a világ minden tájáról érkeztek mentőalakulatok. Kutyák és műszerek segítségével számos túlélőt találtak a romok alatt.

Több magyar mentőkutyás egység is azonnal útra kelt Törökországba, hogy segítsenek a túlélők felkutatásában. A megérkezésükről ITT adtunk hírt, hazaérkezésük után pedig Pinkóczi Diána számolt be a Kutyabarát.hu-nak a kint töltött időről, a kutatás menetéről és nehézségeiről.

A magyar mentőcsapat nagyjából egy hét után érkezett haza, de a kutatás és a romok feltárása azóta is tart. Egyre kevesebb az esély arra, hogy ennyi idő után még élve találnak a romok alatt embereket vagy állatokat. Csodák és szerencsés túlélők azonban Törökországban is vannak.

23 nap a romok alatt

A romkutató egységek 23 nappal a földrengés után egy Alex névre hallgató szibériai husky kutyát mentettek ki élve a romok alól. Igen, a kutya 23 napot töltött élelem és víz nélkül a romok alá szorulva Antakya városában. Alex-re egy kétszintes ház omlott rá, esélye sem volt a menekülésre. Egy közelben dolgozó mentőcsapatnak azonban még képes volt jelezni, akik meghallották a hangját a romok alól. Egy kis nyíláson át pedig látták is a kutya orrát és azonnal megkezdték a kiszabadítását.

Két óra alatt szabadították ki

Alexet közel két óra megfeszített munka után sikerült kiszabadítani. Bár a kutya lefogyott és kimerült volt, egyéb egészségügyi károsodása nem lett. Sőt, kiszabadulása után igazi kutyához illően első dolga volt, hogy egy hatalmas puszit adjon megmentőjének. A hős kutyust természetesen kórházba vitték egy alapos kivizsgálásra.  Később az állatorvosok is megerősítették, hogy a kimerült és kiszáradt, de semmilyen maradandó sérülést nem szerzett. Sőt úgy tűnik, a traumát is jól viselte.

Az Alex mentéséről készült videót ITT nézhetitek meg.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dailymail

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...