Photo by Rick L on Unsplash

Hetven bengáli tigrist ölt meg az orvvadász, húsz éve keresték

A bangladesi rendőrség egy húsz éve keresett orvvadászt tartóztatott le június 2-án. A vadászt hetven bengáli tigris megölésével vádolják.

Habib Talukder, becenevén Tiger Habib már húsz éve a rendőrség célkeresztjében volt, de soha nem sikerült elkapniuk. Az erdő szélén élő férfi, minden alkalommal elmenekült a hatóságok elől. Egy fülesnek köszönhetően azonban most sikerült elfogni a bengáli tigrisek vadászát.

A feketepiacra dolgozott

Tiger Habib az India és Banglades területén húzódó hatalmas Sundarbans mangroveerdő területén vadászott, ahol többek között a világ legnagyobb bengáli tigris-populációja is él. A tigrisek szőrméjét, csontjait és húsát a feketepiac kereskedői vásárolták fel tőle és adták el többek között Kínába. Talukder nem volt mindig orvvadász. Korábban a vadméhek mézét gyűjtötte be, aztán elkezdett a bengáli tigrisekre vadászni a nagyobb profit miatt.

Különleges tigrisek

A bengáli tigrisek nem csak gyönyörűek, de igazán különlegesnek is számítanak a nagymacskák között. Képesek a mangroveerdők enyhén sós vizében is élni és vadászni, kiválóan úsznak. A bangladesi erdészeti minisztérium szerint a bengáli tigrisek populációja a 2004-es 440-ről 2015-ben drámaian lecsökkent, ekkor mindössze 106 egyed maradt belőlük. 2019-re ez a szám 114-re emelkedett az orvvadászat és a bűnbandák visszaszorításának köszönhetően.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI, Guardian

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...