instagram/eriszoi

Eris, a világ leghosszabb orrú kutyája

Eris nem hivatalos orr-hossz rekordja 31 cm, családja szerint nincs ennél hosszabb kutyaorr a világon, legalábbis még senki nem jelentkezett a trónfosztásra. Hivatalosan még nem jegyezték be, erre nincs is szükség, hiszen Eris orrméretének és különleges kinézetének köszönhetően már most is hatalmas követő- és rajongó táborral rendelkezik.

Eris egy fajtatiszta orosz agár, más néven barzoj vagy borzoi. Ez a fajta elve hosszú orráról ismert, de a 31 cm még köztük szólva is szép teljesítmény. Ez a vadászkutya fajta eredetileg farkasok vadászatára lett tenyésztve, ma már azonban leginkább hobbikutyának tartják otthon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eris The Borzoi (@eriszoi) által megosztott bejegyzés

Az egészsége rendben van

Gazdái egy ideig aggódtak a méretes orr miatt, elsősorban azért, hogy milyen lehetséges egészségügyi problémákat okozhat ez a kutyánál. Az orvosok arra figyelmeztették őket, hogy elképzelhető, hogy fogváltás után lesznek problémák a végleges fogazat kialakulásakor és a szemfogait lehet, hogy el kell majd távolítani. Erre azonban nem került sor, Eris tökéletes egészségnek örvend, fogazat is teljesen rendben van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eris The Borzoi (@eriszoi) által megosztott bejegyzés

Sok előnnyel jár a nagy nózi

Eris gazdái és Instagram fotói alapján a hosszú nózi bizony sok előnnyel is jár. Tökéletesen be tudja dugni olyan helyekre is, ahová más kutyák nehezen érnek el. Egy-egy mélyedésben lévő leesett falat, vagy a kanapé résébe szorult jutifalat számára nem akadály, ügyesen kiszagolja és kihangyássza a más kutyák számára elérhetetlen játékot vagy finomságot is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eris The Borzoi (@eriszoi) által megosztott bejegyzés

Sztár alkat

Eris ma már igazi sztár lett az Instagramon, bár gazdái egyáltalán nem a népszerűsítés miatt indították el oldalát. Saját maguk és barátaik számára rendezték Eris fotóit egy külön account-ba , ami aztán önálló éltre kelt. Nem is csoda, Eris elképesztően vicces figura és mindemellett gyönyörű is.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: https://www.instagram.com/eriszoi/

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...