Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

Csodálatos, rejtett kamerás felvételen egy császárpingvin születése

Soha nem készült még ilyen felvétel, amely testközelből mutatja be egy császárpingvin fióka születését.

A természetfotósok és filmkészítők fantáziája határtalan, ha egy jól elkapott pillanat a tét. Nincs olyan küldetés és cél, amit a technika legújabb vívmányaival és végtelen fantáziájukkal ne tudnának megoldani. Ha kell, hetekig ücsörögnek egy fagyos kunyhóban, hogy lencsevégre kapják, ahogy egy medve kibújik a barlangjából, vagy éppen olvadó jégtömbön sátoroznak, hogy testközelből figyeljék a jegesmedvéket. Amikor természetfilmet, vagy fotókat nézünk, sokszor fel sem merül bennünk, milyen bravúrokra volt szükség ahhoz, hogy az adott pillanatot rögzíteni tudják és mi megcsodálhassuk a fotelból.

Robotpingvint építettek

A BBC pingvinekkel foglalkozó természetfilm sorozata, a Penguins Spy in the Huddle készítője David Tennant is mindent bevetett azért, hogy a lehető legközelebbről, leghitelesebben, de a pingvinek életét nem megzavarva készítsen felvételeket. Ehhez azonban szükség volt egy kis turpisságra. A John Dower Production cég segítségével építettek egy élethű robot pingvint, melyet gondosan felszereltek kamerákkal. A robotpingvin tökéletesen belesimult a pingvinek népes táborába, semmilyen feltűnést nem keltett, tulajdonképpen tudomást sem vettek róla élő társai.

A születés pillanata, ahogy ezelőtt még soha nem láttuk

A film készítőinek elsődleges célja az volt a robottal, hogy a lehető legközelebbről megörökítsék egy császárpingvin születését. A pillanatot, amikor kibújik a tojásból. A császárpingvinekről tudni kell, hogy az apák keltik ki tojásaikat, ők maradnak „otthon” a kicsikkel és ők melengetik lábuk között őket azután is, hogy kibújtak a tojásból. Ez idő alatt az anyák, vagyis a tojók vadászni járnak. Költőhelyeiken több ezres kolóniákat alkotnak és minden tojó csupán egyetlen tojást rak. Miután egy fióka kikelt, elindul a dominóelv és sorra születnek meg a kolónia kicsinyei. A születés pillanatát pedig most először láthatjuk ilyen közelről. Igazán megható felvételek, nézzétek meg:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theanimalrescuesite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...