Hat évre ítélték Harlej, a rendőrkutya gyilkosát

Hat év börtönbüntetésre ítélték az indianapolis-i férfit aki bevallotta, hogy lelőtte az őt üldöző rendőrkutyát.

Hat év börtönbüntetésre ítélték az indianapolis-i férfit aki bevallotta, hogy lelőtte az őt üldöző rendőrkutyát.

Múlt év novemberében a húsz éves Richard Garrett-et megállította a járőr a 69-es autópályán. A férfi 160 km/h-val hajtott, ezzel jóval túllépve a megengedett sebességet. Az igazoltatás során kiderült, hogy a száguldó gépjármű lopott. Erre Garrett bepánikolt, és elrohant a helyszínről. Az igazoltató járőrök azonnal riasztást adtak ki.

Garrett nyomára a közeli Fishers nevű település egy külvárosában bukkant rá Harlej, az öt éves malinois, aki a nyomon elindulva üldözőbe vette a férfit. Jarred Koopman, Harlej felvezetője a távolból hallotta, ahogy a kutya egyre közelebb ér a gyanúsítotthoz, majd egyszercsak egy lövés hasított a levegőbe.

Amikor Harlej utolérte és elkapta Garrett-et, a férfi tüzet nyitott rá és fejbelőtte. Harlej nem élte túl.

A rendőrkutya által okozott sérülés azonban lelassította annyira a menekülőt, hogy a rendőrök hamarosan beérték és 14 vádpontban állították elő. Az autólopás, gyorshajtás és kétrendbeli betörés vádja mellé a rendőrség hátráltatása és rendőrkutya elleni támadás is szerepelt.

A júniusban tartott tárgyaláson Richard Garrett négy vádpontban vallotta magát bűnösnek, köztük elismerte, hogy ő okozta Harlej halálát is.

„Hat év semmi, ahhoz képest, amit szeretett kutyánk halálával okozott” – nyilatkozta Koopman.

Harlej bátor és kiváló rendőrkutya volt. Ünnepélyes búcsúztatásán az egész rendőri testület részt vett. Nyugodj békében, Harlej!


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://iheartdogs.com/k9-harlej-has-beautiful-memorial-after-losing-his-life-while-on-duty/; https://iheartdogs.com/update-man-who-killed-police-dog-sentenced-to-6-years/
Indexkép: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...