Saját KB bal
Saját KB jobb

A művész fogyatékkal élő Disney hercegnőket és segítőkutyáikat ábrázolja, ami nagyon fontos üzenetet hordoz

Nincs kétség afelől, hogy a Disney hercegnők hosszú évtizedek óta nagyon fontos szerepet töltenek be a gyerekek életében – és nem csak a kislányokéban. Mindenhol ott vannak: a képernyőn, a szoba falán, az ágyneműn vagy a ruhákon. Egy művész ezt a hatalmas hatóerőt használta ki, hogy a hercegnők segítségével közelebb vigye a fogyatékossággal élő emberek hétköznapjait és a segítőkutyák fontosságát a gyermekekhez.

Fantasztikus kezdeményezés, ami felismeri, hogy a gyerekeket legkönnyebben a saját nyelvükön, saját környezetükben lehet elérni, ha üzenetünk van a számukra. Márpedig érdemes lenne, ha gyermekek jobban megismernék azt a világot, ahol mások nehézségekkel, hátrányokkal küzdenek, és ebben a kemény helyzetben állatok segítségét veszik igénybe, akiket ezért tisztelünk és tiszteletben tartunk.

Arien Smith író, illusztrátor, az egészség megőrzésének aktivistája, most egy nagyon fontos dologba vágott: „Királyi segítő ebek” címmel indított egy illusztráció sorozatot. Elsődleges célja, hogy kipótolja a hiányt a mesékben a fogyatékkal élő karakterek személyében, másrészt hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élők jogaira.

Hamupipőke

Hamupipőke fibromyalgiával küzd (nagyon súlyos fizikai fájdalom, a test több pontján alakulhat ki, elsősorban a nyak és gerinc vonalán), ami az emberek számára egy „láthatatlan” betegség. Segítőkutyája segít neki levenni a cipellőjét.

Rapunzel

Rapunzel a komplex poszttraumatikus stressz szindrómát (egy hosszúra nyúlt trauma utáni pszichés sérülés, gyakran jelentkezik hosszan fogságban vagy függésben tartott embereknél) és a disszociatív identitás zavart (egynél több személyiség) jelképezi. Segítőkutyája támogatja a nyugalom megtalálásában, a személyiségek közül való kijutásban.

Tiana

Tiana autista. Kistestű segítő kutyáját öleli, egy autizmussal élő ember számára mindennapi kihívást jelenthet az érintés, a kutya pedig segíthet csökkenteni azokat a viselkedéseket, amellyel fizikai sérülést okozhatnak, akár maguknak is, segíthet koncentrálni a figyelmüket és csökkenteni a szorongást.

Belle

Belle szorongásos zavarokkal küzd. Segítőkutyája egy blokkoló felállással jelezheti, ha valaki hátulról közeledik, ami félelmet kelthet gazdájában.

Hófehérke

Hófehérke ételallergiás, kutyusa pedig jelzi, ha valami olyat készül megenni, ami veszélyt jelenthet rá.

Csipkerózsika

Csipkerózsika természetesen narkolepsziában (az alvási és az ébrenléti fázis közti zavar) szenved. Segítőkutyája tartja a fejét az epizód után.

Pocahontas

Pocahontas cukorbeteg. Segítőkutyája egy jelző eb, aki azonnal figyelmezteti gazdáját, ha vércukor szintje drasztikusan megemelkedik vagy lesüllyed.

(Kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...