Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutya van

Nem hiába a kedvenc bloggerünk a kezdetektől Szaniszló Judit, alias Zetor Leila, ahogy a nol.hu is írta róla, „az internet terebélyesedő, komolykodó irodalmának egyik legismertebb szerzője”, aki mellesleg kutyabarát.

Mindig is szerettem egyedi, tömör stílusát, frappáns „nyelvi tréfáit”, amikor pedig 2013. júniusában írt postjában olvastam, hogyan fogadta magához Radart az Illatosról, akkor döbbentem rá, hogy én is ezt a „bután eleve elrendeltséget” éreztem akkor anno… csak ezt én sosem tudtam volna ennyire sallangmentesen és érzékletesen leírni.

Részlet a blog oldalról:

„Nyöszörgést vizionálok, szorongást és pórázképtelenséget. Hogy nem is ő az igazi, vagy hogy nem én vagyok az neki, és akkor mi lesz, hogyan fogja ezt elrendezni az élet. Aztán hamar fél kettő lesz, és én időben elkészítem azt a táblázatot, amit a lelkemre kötött a főnöknő még csütörtök délelőtt. Hétfőn majd kiderül, mi nem stimmel benne, de az engem ma fél kettőkor már pont nem érdekel.”

„Az egyik gondozó kicsit nagyothall, furán beszél, de ez ott, ha lehet, még megnyugtatóbb. Mindenki dicséri a választásomat. Jó kutya, a hangját sem lehet hallani, mindenkivel kijön. Hölgyem, búgja bele a nagyothalló gondozó az állatkertszagba, azt tudnia kell, hogy a kutyára garanciát vállalunk. Ha két héten belül köhög, viszket, vakaródzik, hozza be nyugodtan, megvizsgáljuk.”

A teljes írást itt tudjátok elolvasni: http://combfiksz.wordpress.com/2013/06/28/kutya-van/

A képen Radar, Judit kutyája látható. Forrás: http://combfiksz.wordpress.com/2013/07/01/radar/

 

Sziládi-Kovács Hajni

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...