Szülinapi jótékonykodás kutyabarát módra

Mivel lepd meg párodat a szülinapján? Adakozz! Nem akármilyen történetet osztunk meg,  melyet követendő példaként is szeretnénk állítani a kutyabarátok felé, hiszen ezzel akár el is indulhatna egy „mozgalom”, melynek haszonélvezői a menhelyi kutyák. 

Mi kell ahhoz, hogy egy ilyen ötlet eszébe jusson valakinek? Először is, állatbarát felfogás, továbbá állatbarát barátok. Ez mind adott volt Kriszta és Zsolt életében, egyébként is kutyások mindketten, pontosabban egy közös kutyájuk van: a Melák névre hallgató mopsz.

„Szóval egy ideje már, amikor a családtagok, barátok kérdezgették, hogy mit szeretnék szülinapomra, karácsonyra, mindig mondtam, hogy semmit. Azt az összeget, amit ajándékra költenének, adják valami állatvédő alapítványnak, menhelynek” – válaszolta Kriszta kérdésünkre, hogy honnan is jött az ötlet. A mostani ajándékozás története azonban korábbra nyúlik vissza. „Megunhatták a mondókám, mert már a lánybúcsúm azzal indult, hogy kaptam egy borítékot a csajoktól, benne pénzzel, melyből kutyakaját kellett vennem, mert az első állomás a Noé Állatotthon volt.”

kutyabarát szülinap

Nem volt kérdés Zsoltnak, Kriszta férjének, hogy mi lenne a legkedvesebb ajándék párja számára, így egy meglepetés bulit szervezett, ahol szintén az adakozás került a fókuszba. „A férjem szervezte titokban a meglepetés szülinapi bulimat. Igazából két meglepetés volt, mert a nagy örömködés és tortaevés után szóltak, hogy van még egy meglepetés, hogy nem csak „ők” az ajándékok, hanem más ajándék is van. Egy óriási kupachoz vezettek, ami le volt takarva terítővel, ami alatt összesen 123 kg kutyakaja volt (tápok, konzervek, jutifalatok). A férjem mindenkitől azt kérte, hogy ajándék helyett kutyakaját hozzon!”

A fiatal pár az adományt a nehéz helyzetben lévő Mátészalkai Menhelynek juttatta el a Hangya Közösség segítségével.

A szülinapi meglepetésről videó is készült:

 

Figyelem!

Kriszta és Zsolt példája követendő! Adakozz Te is a szülinapodon!

 

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...