Sok ilyen színész-komikust kérünk még!

Ricky Gervais angol színész, rendező, humorista ismerős lehet több közkedvelt vígjátékból (Kémkölykök, Éjszaka a múzeumban stb.) vagy humoros sorozatból ( pl. Office, Futottak még…), mindemellett pedig stand-up komikusként, műsorvezetőként is igen sikeres. Most egy más, de annál fontosabb területen elért sikeréről számolunk be.

 

A „The Humane Society International” ún. „Cecil-díjjal” tüntette ki a trófeavadászat felszámolásáért folytatott elkötelezett tevékenységéért, aktivizmusáért a színész-komikust (a „Cecil-díjat” még 2015-ben alapította társaság, a méltán nagy felháborodást és médiavisszhangot kiváltott, ismert zimbabwei oroszlán emlékére, akit Walter Palmer amerikai trófeavadász gyilkolt meg).

kutyabarat kutyabarát kutya állatvédelem

Ricky Gervais nemcsak a trófeavadászat ellen emelte fel hangját többször, hanem ugyanígy küzd az állatkísérletek, az állatok egyéb formában történő kizsákmányolása ellen (cirkusz, delfinárium) és a szőrmeipar ellen is.

kutyabarat kutyabarát kutya

Rendszeresen kampányol közösségi média felületein is a kutyák örökbefogadása mellett, mely kapcsán személyesen is példát statuál, hiszen rendszeres látogatója a menhelyeknek.

 

Forrás: www.livekindly.co

Képek: www.livekindly.co , Ricky Gervais facebook és instagram oldal

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...