Hetekig a kórház előtt aludt a két kutya, végül a vezetőség beengedte őket

A brazil kórház dolgozói nap, mint nap alkalmazzák szaktudásukat, hogy ellássák a betegeket, kezeljék sérüléseiket. Most azonban eljött az idő arra, hogy félretegyék a tudományt, és az emberséget vegyék elő – néha ugyanis az a legjobb gyógyír. Két kutya hetekig táborozott a kórház előtt, a dolgozók pedig kezdtek biztosak lenni benne: okkal vannak ott és valakire biztosan gyógyító hatással lesznek.

 

Pár hete beszállítottak egy helyi lakost az Agudo Kórházba, és pont akkor kezdődött a furcsa jelenség a környéken. Két kutya – akkor még nem tudni, milyen okból – a kórház főbejárata mellett letelepedett, és onnantól kezdve nem voltak hajlandók elmozdulni onnan. Több mint két hetet már ott töltöttek, amikor az embereknek olyannyira gyanús lett a helyzet, hogy elkezdtek nyomozni egy kicsit.

A kórház dolgozóinak sikerült kiderítenie, hogy az egyik kutya, Princess egy beteghez tartozik, akit azóta sem engedtek haza. A másik eb, aki később a Scooby nevet kapta, furcsa módon nem tartozott senkihez, egyszerűen csak hozzácsapódott a gazdis ebhez, hogy társasága legyen, amíg gazdijára várakozik.

A dolgozók rövidesen hívtak egy állatorvost, hogy nézze meg a kutyusokat. Miután megbizonyosodtak róla, hogy rendben vannak, a kórház vezetése furcsa döntésre jutott. Úgy gondolták, mindenki előnyére válna, ha a hűségesen várakozó kutyák végre láthatnák Princess beteg gazdáját. A meghitt kórházlátogatás előtt még egy kozmetikába is elvitték őket, hogy üdén és tisztán lépjenek be az intézménybe.

A gazdi kilétéről és betegségéről nem adhatott tájékoztatást a kórház, de a találkozás állapota súlyossága ellenére is igencsak meghatóra sikeredett. – Hordozóba tettük, bevittük, majd a szobában kiengedtük őket. A gazdi gyorsabban kezdte venni a levegőt. A kutyák felmásztak az ágyára, és rátettük a beteg kezét Princess-re. –

– Lefeküdt és ottmaradt a gazdijával. Semmilyen gyógyszer nem érheti el azt a hatást, amelyet az a pillanat okozott – nyilatkozta az egyik dolgozó. – Megtisztelő, hogy véghez vihettük ezt a fontos és különleges találkozót. Biztosan érződni fog a beteg állapotán, és megnyugtatja majd az aggódó ebeket is. –

A dolgozók nem álltak meg ennyinél: egészen addig gondoskodnak a két kutyáról, amíg Princess gazdája elég jól nem lesz ahhoz, hogy elhagyja a kórházat és maga gondoskodjon kedvencéről.

Reméljük, a különleges találkozó felgyorsítja ezt a folyamatot és később Scooby helyzete is megoldódik majd. – Az Agudo Kórház összes dolgozói arra tette fel az életét, hogy a betegek gyógyulását segítse, hogy minél előbb haza térhessenek. Így vagy úgy. –

 

Szerencsére nem ritka az ilyen hozzáállás, hiszen a jelenség sem az:

A kórház megszegte a szabályokat, hogy egyik haldokló betegük utoljára láthassa kutyáját

4 hónapja várja a kórház előtt gazdáját, aki sosem fog visszatérni hozzá

A mentők magukkal vitték a kórházba a rosszul lett férfi kutyáját is az utcáról Csillaghegyen

Annyira megható volt a kórház előtt gazdáját váró kutya, hogy végül beengedték

Felébredt a brit férfi a kómából, mikor kutyája megjelent a kórházban

A lány becsempészte a szorongó nagyi kutyáját a kórházba

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...