kutyaviadal

Vágóhídon tartott kutyaviadal résztvevőire csapott le a TEK, több kutya megsérült

Sajnos sokan azt hiszik, hogy ilyen csak az amerikai filmekben van, nálunk ilyesmi nem történik, pedig gyakoribb, mint gondolnák. Vasárnap reggel Mohácson egy vágóhídhoz vonultak ki a Terrorelhárítási Központ munkatársai, félbeszakították a harcoltatást, három férfi ellen indult eljárás, két kutya megsérült.

 

Magyarországon ugyanúgy megvan mindkét fajta állat viadaloztatás: a „profi”, több milliós kutyákat felvonultató, valamint az ún. olcsó „disznóólas” verekedtetés, ahol inkább csak az elmaradottabb régiókban élők helyi szórakoztatása a cél, mint a hatalmas összegek ide-oda mozgatása. Azonban általában mindkét „szórakozás”  más, törvénybe ütköző tevékenységekkel is összefüggésben szokott lenni – mint a tiltott fegyverviselés vagy a kábítószer fogyasztás és -kereskedelem.

Valószínűleg ez utóbbi, olcsó kivitelű viadaloztatásból sikerült egyre lecsapni Mohácson, amit egy helyi vágóhídon rendeztek meg. A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vasárnap reggel vonultak a helyszínre, ahol négy férfit fogtak el, majd a Mohácsi Rendőrkapitányság rendőrei onnan további hat férfit és egy nőt is előállítottak.

A viadalon résztvevő két kutyának több sérülése is volt, azokat a helyszínre érkező állatorvos ellátta – ismertette a rendőrség kiemelve, hogy intézkedtek az ebek biztonságos elhelyezéséről. Minden országban egyre több olyan állatvédő szervezet szakosodik erre a jelenségre, akik azt tűzik ki célul, hogy az ilyen ebeket megpróbálják rehabilitálni, majd visszailleszteni a normális kutyás társadalomba. Természetesen, mint mindennek, ennek is megvan a maga kockázata, ezért sok helyen – például az Amerikai Egyesült Államok több államában – még mindig tilos a harcoltatott kutyák rehabilitációja, rájuk azonnali altatás vár.

A Pécsi Újság.hu az esetről beszámoló cikkének értesülései szerint a helyszínen az állategészségügyi hatóság is vizsgálódott. A BMRFK beszámolt arról, hogy a viadal résztvevői közül végül három férfit gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével. A két kutya gazdája – egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfi -, valamint egy 45 éves őcsényi férfi ellen tiltott állatviadal szervezésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.

 

Sajnos általános jelenég:

A kutyaviadal hazánkban is népszerű elfoglaltság

Így védekezz a kutya tolvajokkal szemben

A kutyaviadal csali kutyája elvesztette mindkét fülét, de a lelke hiánytalan maradt

Kutyaviadal telepet számolták fel – 56 kutyából 50 élte túl

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu, MTI

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...