A kóbor kutya csodálatos átalakulása, akiről még fajtáját sem lehetett meghatározni

Az elhagyott kutya közel állt a halálhoz, mikor egy jószívű járókelő ráakadt Bali utcáin. Csontsovány volt, szőre pedig szinte teljesen hiányzott, így a fiú kezdetben azt sem tudta megmondani, milyen fajtájú lehet, mire fog hasonlítani, ha egyszer összeszedi magát. Ilyen lett mára Hope.

 

 A 26 éves Rico Soegiarto éppen hazafelé indult a munkából Balin, mikor szembetalálkozott a csontvázra hasonlító kutyával. Csípőcsontjai és gerince olyannyira szembetűnő volt, hogy a fiú tudta: ha nem cselekszik, a kutya biztosan meghal.

Teste tele volt sebekkel, szőre alig volt, így Rico-nak fogalma sem volt róla, milyen formájú, kinézetű kutya lehetett valaha. A kérdés akkor azonban másodlagos volt, a fiatalember tudta, hogy segíteni kell rajta. A Hope nevet kapta megmentőjétől. – Nem tudom, mi volt olyan különleges benne. Szívről és érzésekről volt ott és akkor szó. – meséli Rico.

Azóta eltelt egy év. A fiú akkor hazavitte a haldokló kutyát, megmosdatta, kezelte sérüléseit, szőr problémáit, és megkezdte a lassú feltáplálását. Hope válságos állapota ellenére viszonylag gyorsan erőre kapott Rio otthonában, ahol szépen összebarátkozott a fiú másik négy kutyájával is. De a lényeg megmentője maradt: olyan érzékeny lett új gazdájára, hogy mindentől próbálja megóvni.

Ez az egy év elég volt egy csodálatos átalakuláshoz: a zörgő csontú, erőtlen, kopott és hiányos bundájú állatból egy vakítóan kék szemű, kifejezetten husky-ra hajazó állat lett, aki boldog és elégedett új otthonában.

Rico megérdemli az emberek tiszteletét, amiért nem lépett át egy életen. Íme Hope:

 

Még több gyönyörű közös pillanat ember és kutya közt:

16 előtte-utána fotó megmentett kutyákról

Csodálatos képek az első és az utolsó találkozásról

Kutyák és új gazdájuk első közös pillanatai

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...