Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyás érzékenyítő kisfilmet készített a Speciális Filmszemlén korábban elismert fiú

Még csak 17 éves, de máris egy kicsit máshogy látja a világot. Gömbös Marcellé volt az egyik elismert alkotás a III. Magyar Speciális Filmszemlén – filmje 13 éves autista öccséről szólt. Most kutyás kisfilmet készített, szintén fontos mondanivalóval.

Az autizmus még mindig sok kérdést felvető terület mind az viselkedés-tudományban, mind a társadalom hozzáállásában. Nem születhet róla elég film, ismeretterjesztő anyag – amit az emberek nem ismernek jól, azzal szemben mindig előítéletekkel rendelkeznek és legtöbben elutasítóak.

Az autista gyermekek egész életük során rengeteg fizikai és lelki sérülést szenvednek el társaiktól, sőt, sokszor még felnőttektől is. Aki ilyen gyermek életében érintett, az tudja talán leghitelesebben bemutatni, milyen egy autista ember élete, és min kell keresztül mennie az emberek tudatlansága miatt.

Gömbös Marci fiatal kora ellenére jól ismeri ezt a furcsa világot: öccse, a 13 éves Olivér szintén autista. Ő is segített elkészíteni a díjnyertes kisfilmet, hogy minél többekkel megismertessék furcsa, ámde számára teljesen természetes állapotát.

Most Marci egy másik érzékeny témához nyúlt: kutyás területen készítette el újabb érzékenyítő kisflimjét – a hideg közeledtére hívva fel a figyelmet.  

Az autizmus és a kutyák világa nagyon szorosan összefügg, sok esetben a négylábú társ biztosabb támaszt jelent egy autista gyermeknek bármilyen emberi közelségnél, gyakran az egyetlen élőlények, akik el tudják érni: a gyermekek megérintsék, megöleljék őket.

 

Még többet találtok a témáról itt:

Az autista kisfiú képzeletbeli barátai tömegével tölthette a szülinapját

Chilében kutyákkal segítik az autista gyerekeket a fogorvosnál

Amikor egy autista kisfiú először találkozik élete első barátjával

Egy 6 éves autista kisfiú minden héten felolvas a menhelyen a gazdára váró kutyáknak

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...