Saját KB bal
Saját KB jobb

Így lehet egy négylábú tragikus sorsú zambiai biztonsági őrből világutazó

Ginger Zambiában született, életkörülményei nem voltak éppen fényesek. Egy lepusztult helyen biztonsági őrkutyaként dolgozott, de inkább az autók alatt élt félelmében. Aztán két világutazó lány magával vitte, és azóta kitárult számára a világ. 

Talán az volt Ginger első szerencséje az életében, mikor hasznosnak ítélték meg a területőrzésben, mivel így legalább kapott ételt. Lánytestvérét halálra verték korábban, mert rá nem volt szükség.

Ginger rettenetesen félt mindenkitől, legtöbbször az ingatlanban álló autók alá bújt. Idén áprilisban azonban annál nagyobb szerencse érte, mint hogy eddig kapott némi ételt. Két fiatal lány éppen Afrikai körútján volt egy lakóautóval, mikor megismerkedtek Gingerrel, azonnal beleszerettek és magukkal vitték.

Ginger így lett egy szegény sorsú biztonsági őrből világutazó, aki már azóta több helyen járt, mint sok ember. Végig járta Malawit, Zambiát, Botswanat és Zimbabwét, volt nemzeti parkokban, a hegyekben, látott elefántot, hallott oroszlán üvöltést, utazott hajókon, és kalandjai még csak nemrég kezdődtek.

A lányok ráadásul Ginger megmentésével ennél sokkal nagyobb dologba kezdtek:  a Dziko-projekt kapcsán Afrika kutyáin igyekeznek segíteni. Állatokat mentenek, meglátogatják a helyi iskolákat, hogy megváltoztassák a gyerekek állatokhoz való hozzáállását. Sőt, néhány családot anyagilag is támogatnak, akik amúgy nem engedhetnék meg maguknak, hogy gyermekeik iskolába járjanak.

 

Kapcsolódó történeteink:

Kutyával az elefántcsont csempészek ellen

Menhelyet épített szülei hátsó kertjében Tanzániában

Alfie, a világhírű magyar kutya turista

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...