Saját KB bal
Saját KB jobb

A magyar fesztiválok is nyitnak a kutyatartók felé

Eddig talán lehetetlen küldetésnek tűnt, hogy kedvencünkkel együtt menjünk mindenhova, de szerencsére egyre több hely, szolgáltató és rendezvény látja meg a lehetőséget a kutyás vendégekben. Így a nyári fesztiválok egy része is kezdi felismerni: semmi akadálya, hogy kutyabarátok legyenek. Mutatunk néhányat!

Nincs annál jobb, mikor egy jó kis nyári napon igényes, kulturált programot találunk, és a kutyánkat sem kell otthon hagynunk. Talán nem is gondolnánk, hogy ennyi fesztivál kutyabarát, de hiszen szerencsére semmi akadálya annak, hogy nemet mondjanak a négylábúakra, ha mi, gazdák is odafigyelünk rájuk.

Művészetek Völgye, július 21-30.

A július 21-30. között megrendezett Művészetek Völgye már korábban is szeretettel fogadta a kutyákat vendégeik sorában, de idén már hivatalosan is kutyabarát fesztiválként hirdették meg az eseményt. A helyszínen több helyen lesz itatótál, sőt, a kutyások még nyereményjátékokban is részt vehetnek majd.

Badacsonyi Borhetek, július 14-30.

Július 14-30. között bármikor kilátogathattok a Badacsonyi Borhetekre, ahol számos kutyabarát partnerünkkel találkozhattok egy jó bor és pár cuki négylábú kíséretében.

Paloznaki Jazz Piknik, augusztus 3-5.

A 6 éve először megrendezett kis Tájház-udvari dzsemboriból a Paloznaki Jazz Piknik egy 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé nőtte ki magát, idén augusztus 3-4-5-én kerül megrendezésre, de már évek óta szeretettel várják a kutyás zenekedvelőket.

Fonyódi Nyár

A Fonyódi Nyár programsorozat keretein belül idén is mehetünk a Hal és Petyek napokra, mely Július 28-tól várja a gasztronómia, a kultúra és a zene iránt érdeklődőket, augusztus 25 -26-án pedig a Fonyódi Harcsafesztiválon a helyünk, csak arra kell figyelnünk, hogy kutyánk nehogy lelopja az ízletes falatokat az asztalról.

Aki pedig egy kis történelemre vágyik, látogassa meg a kutyabarát Szigligeti várat, ahol zenés estéken és hagyományőrző napokon élvezhetjük a nyarat.

Fesztivál-etikett

Mint minden eseményen, itt is fokozottan figyelnünk kell egyrészt kutyánk jóllétére, másrészt tiszteletben kell tartanunk a nem kutyás vendégek igényeit.

# Kutyádat tartsd pórázon, figyelj rá, hiszen őt is több inger éri, és a tömegben nyoma is veszhet!

# Ne hagyd a kutyád egyedül a fesztivál területén: a melegben hőgutát kaphat, de el is tűnhet!

# Rendszeresen sétáljatok, mozgasd meg a fesztivál programjaitól kissé távolabb húzódva, hogy ő is ki tudjon kapcsolni egy kicsit!

# A koncertekhez soha ne vidd közel, a hangos zene és a tömeg megijesztheti!

# Mindig mindenhol szedd fel kutyád után a kutyapiszkot!

# Figyelj rá, hogy ne lopkodjon ételt az asztalokról vagy véletlenül nehogy alkoholos italba kóstoljon bele!

# Soha ne felejtsd el: ahogy kutyatartóként viselkedsz, az alapján is megítélik a kutyásokat! Légy tekintettel arra, hogy a fesztivál csak kutyabarát, és nem kutyás rendezvény!

 

Ezek is a hasznodra lehetnek, ha mész:

Elkészült a kutyabarát Balaton élménykalauz

Menjünk nyaralni kutyával! De mivel?

Hosszú szőr nyáron – mi legyen vele?

Óvatosan a szúnyogokkal!

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...