Hogyan lettünk kutyások – Egy kutyás vállalkozás története

Nemrég még négy fiatal voltunk, akik alig várták, hogy jöjjön a hétvége és indulhasson a buli hajnalig. Mára két család lettünk, akik alig várják a hétvégét, hogy indulhassanak a szabadba. Hogy mitől váltunk családdá és természet imádóvá? Örökbefogadtunk csodálatos kutyákat. Az onlinekutyabolt.hu alapítóinak története.

Egy kiskutya mindent megváltoztat

Az egész úgy kezdődött, hogy egy szép nyári napon találtunk egy csöpp kutyát. A kis jövevény mindannyiunknál eltöltött pár napot, mielőtt végleg gazdára talált, ez pedig pont elég volt arra, hogy távozása után tartós hiányérzetünk legyen. Szerencsére egy kedves barátunk fogadta örökbe, így bármikor találkozhattunk vele, de akármilyen furán is hangzik egy nemkutyás számára, hiányzott a kutyaszag, a körömkopogás a parkettán, a reggeli séta, a közös kirándulás, a tévézés közbeni kutyahas vakargatás.

Ettől a nyártól kezdve a hétköznapok és a hétvégi bulik fő témája a kutya lett, netes kezdőoldalaink pedig a menhelyek weboldalai. Fél év sem telt el, 2013 decemberében mind kutyatulajdonosokká váltunk.

Kutyások lettünk

Elsőként Füge érkezett Marcsihoz és Márkhoz a Noé Állatotthonból. Utána jött Nina Liához és Petihez az Illatos útról. Kutyások lettünk. Annak minden örömével és nehézségével. Meg kellett tanulnunk megérteni egy különleges kis élőlényt és szót érteni vele, rendszert varázsolni a rendszertelenségünkbe és kialakítani egy olyan életmódot, ami embernek és kutyának is boldogság. Kutyaiskolába jártunk, tanultunk, tanítottunk, néha toporzékoltunk, de szép lassan összeszoktunk. Elfogadtuk a kutyaszőrt, a tappancs nyomokat a ruhánkon, hogy elbuktuk a kanapét, a rokonaink és barátaink pedig azt, hogy a kutya nálunk bizony családtag. A közös programjaink is átalakultak.

Egyre több időt töltöttünk a szabadban, kirándulni jártunk, kutyás programokat kerestünk. Elkezdtük felfedezni az országot, a nyaralásainkat kutyával is látogatható kirándulóhelyekre terveztük. Megváltozott az életünk. Hamarosan Fügének kistestvére is lett, Mogyoró, a kajla vizslafiú is csatlakozott a csapathoz. Szép lassan átálltunk az aktív életmódra. Füge mára agility bajnok lett, Mogyi hobbija a canicross (kutyás terepfutás), Nina pedig az Országos Kéktúrán és egyéb teljesítmény túrákon kalandozik.

Kutyacuccok

Mindeközben a világ összes pénzét elköltöttük kutyás felszerelésekre, nyakörvekre, játékokra, fekhelyekre, mind gyorsan fogyó eszköz volt nálunk: szétrágták, elszakadt, elázott, szétmállott…plusz szép lassan kiderült, hogy a mi ebjeinknél a tápválasztás sem olyan egyszerű, az egyiknek a bőre, a másiknak a gyomra érzékeny. Egyre biztosabban tudtuk, hogy pontosan mikre van szükségünk, prémium termékeket kerestünk tartós, mosható anyagokból aktív kutyák számára és minőségi tápokat. Feltűnt, hogy nem is olyan egyszerű hozzájutni itthon ezekhez a termékekhez, több prémium márka pedig még egyáltalán nem is kapható. Így kezdett el szép lassan kialakulni a kutyabolt gondolata. Álmodoztunk, terveztünk, majd belevágtunk.

Az onlinekutyabolt.hu-n csak olyan termékeket árulunk, amiket mi már teszteltünk, kipróbáltunk és nálunk beváltak. Persze vannak kutyák, akiknek kevésbé tartós termékek is bőven tökéletesek és vannak, akik számára semmi sem elpusztíthatatlan, de mondhatjuk, hogy a kutyáink az átlagot képviselik és azt gondoljuk, hogy ez egy jó kiindulópont.

onlinekutyabolt.hu

Decemberben indultunk (úgy tűnik a december nálunk a nagy kutyás lépések hónapja), a felületeinken saját tapasztalatainkat meséljük el, saját élményeinket osztjuk meg és őszinte véleményt mondunk a termékekről, ami még a mi három kutyánk esetében is lehet eltérő. A legjobbat szeretnénk a kedvenceinknek és fantasztikus, hogy ilyen sokan vannak ezzel ugyanígy.

Örülünk, mert sok pozitív visszajelzést kapunk a termékekről és szuper kis közösség kezd kialakulni a facebook oldalunkon. Kutyásnak lenni nagyon jó!

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...