A kutyát rossz repülőjáratra tették, majd a reptéren is elvesztették

Nem volt szerencsés Cooper utazása, gazdája és ő maga is igazi sokkot élhetett át. A tulajdonos egy esküvőre volt hivatalos Jamaikába, így a kutyát repülővel akarta rokonaihoz küldeni, hogy ne legyen egyedül, míg ő távol van. A kutyát azonban rossz gépre tették, és a 2000 kilométerrel arrébb lévő landolás után még el is vesztették a reptéri alkalmazottak.

A labradoodle fajtájú ebet egyszerűen rossz gépre tette fel a reptéri személyzet, és Deer Lake helyett a 2000 kilométerrel arrébb lévő Hamilton reptérre érkezett. Szerdán indult a kálváriája, gazdája, Terri csak pénteken tudta újra magához ölelni.

„Kaptam egy telefonhívást, hogy a kutyám rossz járatra került, de azt is hozzátették, hogy a másik reptéren pedig kihúzta a nyakát a nyakörvéből, amikor kiengedték, hogy elvégezze a dolgát” – ezzel a hírrel kellett szembesülnie a Jamaikában lévő gazdinak. Annyit tudott tenni, hogy megkérte a dolgozókat, tegyék ki kutyája ládáját az út szélére ismerős szagú tárgyakkal együtt, hátha visszatér oda. Pár óráig ott volt a láda – aztán valaki ellopta.

Terri az első járattal, hatalmas viharban elindult a reptérre. Közben rengetegen osztották meg felhívását, amelyben elveszett kutyáját kereste. Ennek köszönhető, hogy a környéken lakók elkezdtek nyitott szemmel járni, többen látták az utcán, és a nyomába is eredtek, de Cooper mindig elfutott. Végül egy egész éjszakán án tartó esőzés után csuromvizesen, éhesen talált rá egy csapat helyi lakos.

„Többezren osztották meg a felhívásomat, üzentek és ajánlották fel a segítségüket. Sokan már hajnali 3-kor kint voltak az utcán, és őt keresték” – mesélte a gazdi, aki valószínűleg nem gyakran fogja igénybe venni a repülőtársaságok kutyás szolgáltatását.

 

Sajnos történt már korábban is hasonló eset.

Pedig van ilyen is: egy japán légitársaságon együtt utazhat gazdi és kutyája.

Kevin Costner pedig repülővel viszi Kanadába az altatás előtt álló kutyákat.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: CBC

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...