Bezárt a legutolsó londoni agár versenypálya

Egyre több ember kezdte bojkottálni az agár versenyeket a túlfeszített tempó és az élő csalik miatt, így egyre több versenypálya betiltotta ezt a sportot. Anglia jól ismert az agaras tradícióiról, de mostantól a versenyeztetés indítókapui végleg bezárulnak Londonban. 

A Wimbledon Stadion generációkon keresztül volt a fogadások központja, ahol most, 90 év után megtartották az utolsó agárfutamot. Az arénát utána lebontják, és lakóházakat, futball stadiont és egy bevásárló központot építenek a helyére.

Számos ember csupán a győzelem mámorát látja az agár versenyeztetésben, de ha a folyamat mögé nézünk, már nem ilyen egyszerű megítélni a sport kutyák helyzetét.


„Amikor agárversenyekre mész, valójában mire fogadsz?”

A végletekig feszített tempó, a fárasztó edzésmunka sokszor feszegeti az állatkínzás határait. Sok verseny állat az ideje többi részét szűk kennelben tölti, futás közben gyakoriak a sérülések, és a dopping sem idegen a kevesebb pénzt visszaforgató versenyek körében.

A szukák gyakran a szaporításban végzik, az idős, már nem futó kutyák pedig nem mindig maradnak meg kedvencként.

Természetesen a versenyeztetés krémje igényes és figyelmes kutyáival szemben, de a legtöbb helyen már rég betiltott élő csali használata fölött semmiképp nem lehet elsiklani. Ha a versenyeken már nem is használhatnak élő állatot, sokan még mindig használják az edzések során a kötél végére kötözött malacot, nyulat, macskát, akit végig húznak az edzőpályán, ha pedig valami csoda folytán túléli, egyszerűen újra felhasználhatóvá válik.

 

Ezeket is ajánljuk:

Február 1 – a galgo-k tragikus világnapja

Állati rekorderek

A plébános, aki magyar sínekben lett világbajnok hatkutyás fogatával

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...