A kegyetlenség nem lehet tradíció

Február elsején, a Galgok világnapján békésen demonstrált a tömeg a Spanyol Nagykövetség előtt, hogy felhívják a figyelmet a Spanyolországban történő kegyetlenségekre, amiket a galgo espanol, azaz a spanyol agarak ellen követnek el. 

Európa szerte sokan, de sajnos nem elegen tudják: Spanyolországban a hivatalos vadászat idény végeztével megkezdődik a feleslegessé vált galgo-k emberi tömeges lemészárlása. Az agárral való vadászat egy olyan tradíció, amihez sajnos a feleslegessé vált agarak bántalmazása és kivégzése is szorosan hozzátartozik. Ahogy a szokás tartja, minél jobban szenved az állat, annál gyümölcsözőbb lesz a következő vadászidény.

A szomorú, esős idő ellenére a galgo-k mellett demonstráló csapatban nem csak állatbarátok, de agarak is szép számban jelentek meg, közöttük a 2016-ban civil akciónak során mentett öt galgo egyike. Ők gazdijukon keresztül mesélték el megpróbáltatásokkal teli életük történetét. A követség homlokzata mellett több sor mécses égett azokért az állatokért, akiknek nem volt lehetősége a jobb életre.

A galgo-król bővebben ide kattintva olvashatsz.

 

 

(kutyabarát.hu)

Kezdőfotó: pinterest

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...