Kiborult a család, mert a mentősök felvettek egy vacogó kutyát a dédnagyi mellé

A 86 éves idős hölgyet épp kórházba szállították a mentők, mikor felfigyeltek az országút szélén fagyoskodó, vizes labradorra. Félrehúzódtak, és az asszony engedélyével felvették a mentőautóra, később sikeresen megtalálták a gazdáját is. Az idős hölgy családja azonban bocsánatkérést követelt.

Brenda Wilding tavaly novemberben kihívta magához a mentőket, mert epehólyagja erős fájdalommal és hányással kínozta. A mentőautó az országúton haladt a kórház felé, mikor megláttak az út szélén egy vizes, átfagyott kutyát vesztegelni.

Nem tudom, mi történt, csak hallottam, hogy valamilyen kutyáról beszélnek. Aztán az egyik mentős, aki hátul utazott velem, megjelent egy fekete labradorral, és megkérdezte, hogy megengedem-e, hogy a kutya is velünk jöjjön. Teljesen össze voltam zavarodva, nem ezt várja az ember egy egészségügyi ellátáskor, de beleegyeztem. Csak azt akartam, hogy beérjünk a kórházba” – nyilatkozta az idős asszony.

Brenda azt is elmesélte, hogy a vizes kutya állítólag rá is akart ugrani a mentőautóban, úgyhogy a mentős egy táblát tett közé és az állat közé.

A mentősök azóta elnézést kérő levelet írtak az idős hölgynek, hogy „rákényszerítették” az együtt utazásra, de egyben jelezték: a kutya semmilyen agresszivitást nem mutatott, egyszerűen csak fázott és vizes volt, mikor rátaláltak.

 

Brenda dédunokája, az orvosi okokból nyugdíjazott nővér, Justine Butcher igyekezett általános közfelháborodást kelteni, annak ellenére, hogy a mentősök szerint a néni a kutyát meglátva még mosolyogva el is mesélte, hogy érdeklik a kutyák, és otthon is számos kutyás dísze van. A néni a mentősök szerint nem volt kritikus állapotban, három nappal később haza is engedték, a család azonban nem hagyta ennyiben.

Az, hogy a dédnagymamám szereti a kutyás díszeket, nem jelenti azt, hogy szeretne egy élőt maga körül, amikor beteg és sérülékeny. Súlyos fertőzést is kaphatott volna. Neki kellett volna elsődleges fontosságúnak lennie” – mondta a dédunoka.

A bocsánatkérő levélben Dr. Tom Davis szóvivő leírta: felülvizsgálták az ügyet, a mentősök pedig belátták: nincs jogi kötelezettségük megállni egy háziállat miatt, akkor sem, ha az bajban van.

A „lelkes” dédunoka tovább kötötte az ebet a karóhoz, és igyekezett a médiát maga mellé állítani, de ez fordítva sült el: a legtöbben helyeselték és tiszteletreméltónak találták a mentők döntését.

 

 

 

Pedig máshogy is lehet:

Isztambul a legkutyabarátabb, pedig kevesen tartanak kutyát

Nem talált munkát segítőkutyája miatt, felvették mindkettőjüket

Idősek segítik értelmi sérültek kutyás terápiás képzését

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail
A kezdő fotó illusztráció
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...