Saját KB bal
Saját KB jobb

Utánfutóhoz láncolva vitte kutyáját az autópályán

Eljárást indítottak egy kutyatulajdonos ellen, aki az autópályán az utánfutón lévő boksz tetejéhez láncolva szállította kutyáját. Pénzbüntetésre számíthat. Pár napra rá mások is lefotózták kutyáját ugyanígy szállítva.

A First Coast News-hoz érkezett be egy nézői videó, aki megörökítette a felháborító szállítási módot. Az állatvédők azonnal megkezdték az együttműködést a helyi rendőrséggel.

A felvétel alapján szinte azonnal megtalálták az amerikai pit bull terrier, Zeus tulajdonosát, aki szerint kutyája nem harci kutya, és szerinte teljesen normális ez a szállítási mód, hiszen nem tudott volna leesni, és sokan ugyanígy tesznek. Sőt, véleménye szerint a kutyája élvezi, ha így utazhat.

Nem kérdés, hogy a tulajdonos megszegte a törvényt, hiszen az Egyesült Államokban is szabályokhoz kötik az állatok szabályos szállítását. Mivel együttműködött a rendőrséggel és az állatvédőkkel, valamint engedélyezte a kutya tartási körülményeinek kivizsgálását, így valószínűleg pénzbírságot kell majd fizetnie.

Pár nappal később egy újabb fotó készült feltehetőleg ugyanarról a kutyáról – ugyanabban a szállítási helyzetben, de most még az alatta lévő boksz is üres volt. Nem tűnik sem kényelmesnek, sem biztonságosnak, de főleg nem élvezetesnek.

 

A Magyarországon érvényes szabályozást, valamint egy pozitív ellenpéldát itt olvashatsz:

Hogyan utazhatnak a kutyák az autóban?

Átalakította autóját, hogy kutyájával utazgathasson

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: FirstCoastNews
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...