Saját KB bal
Saját KB jobb

Még mindig keresik a végletekig elhanyagolt pulit

Hétfő óta keresik azt a puli jellegű kutyát, akit egy szegedi bevásárlóközpont parkolójában láttak, de mire a segítség megérkezett, eltűnt. Elhanyagoltsága nagyon hosszú évek eredménye lehet.

A vásárlók értesítették az Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat munkatársait, amikor meglátták a borzalmas állapotban lévő kutyát. Egy segítő szándékú embernek rövid videót is sikerült készíteni az állatról, de sajnos azt is jelezték: a mentést biztosan nehezíteni fogja, hogy nem barátkozik az emberekkel, sőt, a közeledésre nem reagál jól.


Forrás: Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat közösségi oldala

Az egyetlen hatalmas lobonc alatt menetelő kutya sovány, a videón látszik, hogy sántít is. Bár sikerült megetetni, de utána eltűnt az emberek látóköréből. Azóta is keresik. Az Állatvédelmi Őrszolgálat munkatársai már ideiglenes befogadót is találtak, tehát az elhelyezése megoldott lenne, sőt, a kozmetikai és állatorvosi költségeket is sikerül valahogy rendezni, de a kutyát azóta nem látták. 

Az ilyen állapotban lévő fajtatiszta vagy fajtatiszta jellegű kutyák mindig felvetik a kérdést: milyen felelősséget ró a tenyésztőkre az adott fajtához tartozó egyedek felügyelete, az eladott kutyák nyomon követése, vagy ez pusztán a tulajdonos dolga. Legtöbbször valójában a gátlástalan szaporítás eredményét mutatják a beteg, utcára került egyedek, a szaporítók hozzáértésének és az etikus hozzáállásuk teljes hiánya miatt növekszik a probléma, és az állami beavatkozás sem könnyíti meg a magyarországi kutyázást. 

Ha bárki látja szép magyar fajtánk egyik elszomorító állapotban lévő példányát, keresse a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálatot közösségi oldalukon keresztül.

 

Ezeket is ajánljuk:

Hatalmas bundája már a mozgásban is gátolta a kutyát

Kedves természetért cserébe kísérleti labor

Metrón szülte meg 9 kölykét egy kutya

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat közösségi oldala

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...