Liftajtóba szorult a kutya póráza – a hős szállodai alkalmazott menti meg

Lélegzetvisszafojtva lehet csak végignézni azt a megható videót, ahol a szállódai dolgozó küzd egy kutya életéért: és az utolsó pillanatban szerencsére sikerül megmenteni. Az állat póráza ugyanis beszorult a lift ajtóba, ami elindult felfelé. Megmenekülése a csodával határos – szerencse, hogy a férfi nem vesztette el lélekjelenlétét.

Dél-Karolinában Ben Duke menedzser mit sem sejtve megy a dolgára, amikor hirtelen észreveszi: egy kiskutya pórázát épp magával rántja a felfelé haladó lift. Ben nem gondolkodik sokat: először a pórázt próbálja kirántani az ajtóból, ám amikor ez nem sikerül, a kutyát ragadja meg, és emberfeletti erővel igyekszik szétszakítani a pórázt vagy az állat nyakörvét.

A kutya gazdája valószínűleg korábban beszállt a liftbe a pórázt fogva, de a liftajtó előbb becsukódott, mint hogy a kutyus is beszállt volna.


A liftbe az eset előtt beszálló férfi, a kutya gazdája a pórázt fogva

Ben szerint valószínűleg a hirtelen dolgozó adrenalin az, ami erőt adott neki, még azzal sem törődött, hogy a kutya félelmében kapálózni kezdett, és erősen arcon karmolta őt. „Nem haragszom érte, nagyon ijesztő volt a helyzet nekem is és neki is. Utána láttam, hogy jön le a gazda sírva, azt hitte, már nem él a kutyája.” – nyilatkozta a nap hőse.


A kutyának nem esett baja

Sajnos nem ritka az ilyen emberi figyelmetlenség: Tamara Seibert két kutyájával szállt liftbe Toronto-ban, és nem vette észre, hogy az egyik póráz félig kilógott a liftből, mikor elindultak. Kutyája majd egy percig lógott a pórázon fennakadva, amíg gazdája ki tudta szabadítani a fuldokló állatot. Erről is készült videófelvétel, de túl megrázó képsorokat tartalmaz, így inkább nem közöljük.

A kutyáknak az ijedtségen túl szerencsére nem esett bántódása. Reméljük, a gazdik is figyelmesebbek lesznek ezek után, és tanulnak az esetből, ami szerencsére most sem végződött tragédiával.

 

További hőstettekről olvashatsz:

82 éves nénit mentett meg a labrador Trencsénben

Daisy története

Egy kínai milliomos minden pénzét kutyák mentésére költötte

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail
Fotók: youtube
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...