Saját KB bal
Saját KB jobb

Figyelem! Erdőlátogatási tilalom több megyében is

Kutyás túrát, kirándulást tervezel? Akkor jobb, ha tisztában vagy azokkal az erdőkkel, ahol erdőlátogatási tilalmat rendeltek el vadásztatás miatt. 

Somogy megye, Kaszó település erdőterületei:

2016. augusztus 20-tól november 20-ig délután 15 órától reggel 9 óráig folyamatos vadászat miatt az erdőterületet látogatni tilos! Járművel – kerékpárral is – az erdőterületre behajtani bármely időpontban, valamint kutyát az erdőben póráz nélkül sétáltatni tilos! A fentiek megszegése szabálysértésnek minősül, a tilalmak megszegői ellen feljelentést tesznek.

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. erdőlátogatási korlátozása:

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt., mint vadászatra jogosult és erdőgazdálkodó, az Uzsai Erdészeti Igazgatósága kezelésébe tartozó erdőterületeken augusztus 31-től szeptember 30-ig terjedő időszakban, naponta délután 16.00 és másnap reggel 09.00 óra között korlátozza az erdőterületek látogatását.

Érintett községhatárok: Nyirád, Sümeg, Tapolca, Zalahaláp, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Uzsa

Veszprém megye, a VERGA Zrt. vadászterületein

A vadásztatás miatt életbe lépett az időszaki erdőlátogatási korlátozás a Kab-hegyi, a Királyszállási és a Zirci Erdészet által kezelt területeken. A korlátozás nem érinti Veszprémben a Gulyadombi Parkerdőt és a Fenyves erdőt.

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. felhívja a figyelmet, hogy  2016. szeptember 1. és 2016. szeptember 30. között délután 16:00 óra és reggel 9:00 óra között erdőlátogatási korlátozást vezet be a mellékelt térképeken látható területeken.


Forrás: természetjáró.hu

Forrás: természetjáró.hu

Forrás: természetjáró.hu

A korlátozás nem érinti a Veszprém – Gulyadombi Parkerdőt, valamint a Veszprém – Fenyves erdőt. A tilalmi időszakban a területen nagyvad vadászat folyik, amely az erdő látogatóinak életét, testi épségét veszélyezteti. Kérjük, hogy a jelzett időszakban ne tartózkodjanak az erdőben!

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. erdőlátogatási korlátozásai

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2016. szeptember 1-30. között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el délután 16:00 és reggel 9:00 óra között.


Forrás: természetjáró.hu

Somogy megye – Erdőlátogatási tilalom a SEFAG Zrt. vadászterületein

A SEFAG Zrt. szeptember 1. és szeptember 30. között – bizonyos területeken október 15-ig, valamint október 31-ig minden nap 15.00 és másnap reggel 09.00 óra között, illetve egyes területeken, minden nap 16.00 és másnap reggel 09.00 között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el.

Részleges erdőlátogatási tilalom alá tartozó vadászterületek – TÉRKÉPEN:

– Szántódi vadászterület
– Kelet-zselici vadászterület
– Nyugat-zselici vadászterület
– Zsitfapusztai vadászterület
– Lábodi vadászterület
– Segesdi vadászterület
– Középrigóci vadászterület
– Iharosi vadászterület

A korlátozás alá tartozó területeket térképen is megtekinthetik. Az egyes erdőrészekre vonatkozó látogatási tilalomról a térképen elhelyezett információk alapján tájékozódhatnak. A tilalmat megszegőkkel szemben a SEFAG Zrt. eljárást indít, mely súlyos pénzbírsággal záródhat!

Erdőlátogatási korlátozások a Vértesben és a Gerecsében

A Vértesi Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint vadászatra jogosult, illetve közös képviselő és erdőgazdálkodó, a kezelésébe tartozó 11-253500-144, 11-252410-130 és 11-251810-130 kódszámú vadászterületeken 2016. szeptember 10. – október 10. időszakban, naponta délután 16.00 és másnap reggel 09.00 óra között tilos az erdő látogatása a parkerdők, arborétumok, és az Országos Kéktúra útvonalának kivételével.

A megjelölt időszakban a korlátozásra a turistautak, illetve a fő közlekedési útvonalak bevezető szakaszain tájékoztató táblákkal és a szolgálatot teljesítő szakszemélyzet eseti szóbeli tájékoztatásával külön is felhívjuk a figyelmet.

TÉRKÉPEN: Agyagos hegy vadaskert térkép  – Vadászterületek községhatárai térkép

Érintett községhatárok: Baj, Bicske, Bokod, Csákberény, Csákvár, Császár, Csókakő, Gánt, Oroszlány, Pusztavám, Szár, Szárliget, Tarján, Tata-Agostyán, Tatabánya, Óbarok, Újbarok, Várgesztes, Vértesboglár, Vérteskethely, Vértessomló, Vértesszőlős, Vértestolna

Erdőlátogatási korlátozások a Bakonyban

A vadásztatás miatt életbe lépett az időszaki erdőlátogatási korlátozás a Bakonybéli, a Bakonyszentlászlói, a Balatonfüredi, a Devecseri, a Farkasgyepűi, a Keszthelyi és a Pápai Erdészet által kezelt területeken.

Szeptember 1 – 30. közötti időszakban intenzív vadászat folyik a kijelölt erdőkben. A balesetveszély elkerülése és az eredményes vadásztatás érdekében kérjük, hogy fenti időszakban 16 óra után és 09 óra előtt ne tartózkodjanak a kijelölt erdőterületeken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati-, és területhasználati engedély birtokában se.

Fejér megye – Erdőlátogatási korlátozás a VADEX Zrt. vadászterületén

A VADEX Mezőföldi Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a sárszentágotai erdőtömb területére erdőlátogatási korlátozást vezet be 2016. szeptember 01. és 2016. október 15. között. Ebben az idószakban a mellékletben megjelölt piros színnel körberajzolt erdőtömb látogatását nem engedélyezem. A megnevezett idószakban intenzív nagyvad vadászat folyik a területen.

Térkép melléklet

Baranya megye – Erdőlátogatási korlátozás a Mecsekerdő Zrt. vadászterületein

A Mecsekerdő Zrt. tájékoztatja a tisztelt lakosságot és az erdőjárókat, hogy 2016. augusztus 31-től szeptember 30-ig, minden nap 16.00 és másnap reggel 08.00 között  RÉSZLEGES ERDŐLÁTOGATÁSI TILALMAT rendel el:
– a Szigetvári Erdészet sasréti és szentegáti vadászterületén,
– a Sásdi Erdészet nagymátéi és kisvaszari vadászterületén,
– az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, továbbá
– a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei vadászterületén.

KÉRJÜK A FENTI IDŐSZAKBAN CSAK 08.00 ÉS 16.00 ÓRA KÖZÖTT TARTÓZKODJANAK AZ ERDŐ TERÜLETÉN!

A korlátozás a szeptemberben kezdődő vadászati főidény miatt, baleset megelőzési és a gazdálkodást egyéb módon befolyásoló okokból kifolyólag szükséges. 
Az érintett erdőterületekről az alábbi térkép nyújt tájékoztatást, továbbá figyeljék a főbb erdei utak mentén kihelyezett figyelmezető táblákat.

Börzsöny és Cserhát – Erdőlátogatási korlátozás az Ipolyerdő Zrt. vadászterületein

Az Ipoly Erdő Zrt. által kezelt vadászterületeken – a Börzsöny és a Cserhát zárt  erdőtömbjeiben – a hajnali és esti órákban (a szürkületi időszakban, naponta 16:00-tól másnap reggel 9:00-ig) szeptember 10-től október 15-ig terjedő időszakban a szarvasbika vadászatok miatt  nem javasoljuk a túrázást, kirándulást. Amennyiben mégis ebben az időszakban szeretnének túrázni, azt tegyék fokozott óvatossággal.

Tolna megye – Erdőlátogatási korlátozások a Gyulaj Zrt. vadászterületein

A Gyulaj Zrt. üzemi vadászterületein országos turistaútvonal nem található. Regionális turistaútvonal (Tolnai piros sáv) érinti a területeinket.


Forrás: természetjáró.hu

Szeptember hónapban, szarvasbőgés idején fokozott vadászati nyomás lesz a Döbrököztől Hőgyészig, a Keszőhidegkúttól Simontornyáig és a Vajtától- Akalacsig tartó szakaszok teljes körzetében. Október hónapban, dámbarcogás idején fokozott vadászati nyomás lesz a Keszőhidegkúttól Simontornyáig tartó szakasz teljes körzetében. A késő őszi és téli időszakban a következő területeken és időpontokban tervezünk társas vadászatokat az egyes szakaszok mentén.

A Döbrököztől Hőgyészig tartó szakaszon:
2016. november 12., november 21-25.
2017. január 16-21., január 27-28.

A Keszőhidegkúttól Simontornyáig tartó szakaszon:
2016. december 09., 
2017. január 20., január 27.

A Vajtától Akalacsig tartó szakaszon:
2017. január 20., január 27.

Zala megye – vadászszezon a zalai erdőkben

A Zalaerdő Zrt. Lenti Erdészete bejelenti, hogy vadászat miatt a kirándulók és túrázók az alábbi korlátozásokra számíthatnak augusztus, szeptember hónapokban.

Augusztus hónapban a vadászatban érintett  turistautak:
– Dél-dunántúli Kéktúra Kerkafalva – Csöde és Zalalövő – Kustánszeg közötti szakaszai Idő korlát naponta 18:00 – 8:00.

Szeptember hónapban a vadászatban érintett  turistautak:
– Dél-dunántúli Kéktúra Kerkafalva – Csöde és Zalalövő – Kustánszeg közötti szakaszai Idő korlát naponta 16:00 – 8:00.

Forrás: természetjáró.hu

A tilalmakról szóló lista még bővülhet!

FONTOS! Kirándulás előtt mindenki győződjön meg a látogatni kívánt erdőről, az adott területen vezettek-e be erdőlátogatási tilalmat. Az erdőterülethez tartozó illetékes erdőgazdálkodási társaság vagy az önkormányzatok nyújthatnak ebben segítséget.

Figyeljünk oda egymásra, figyeljünk oda kutyánkra!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Index kép: turistamagazin.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...