Saját KB bal
Saját KB jobb

A hatóságok egy autista kislány kutyáját vették el Angliában

Számos országban – szakértők bevonása nélkül – hoznak olyan törvényeket, melyek egy-egy kutyafajtát veszélyesnek bélyegeznek. Az ilyen jogszabály alapján a hatóság pedig jogosult lefoglalni a „gyanús fajtájú ebeket”, függetlenül attól, hogy az adott egyed ártott-e valakinek, vagy a legbékésebb családi kutya.

A 7 éves Maddison Armer autizmussal küzd. Mióta Darla is a család tagja lett, egyetlen éjszakát sem töltöttek egymás nélkül, elválaszthatatlan barátok. A kutya jelenléte sokat segít a kislánynak abban is, hogy betegsége ellenére teljesebb életet élhessen.

Július 16-án azonban a lancashirei rendőrség lefoglalta Darlat, mert felmerült a gyanúja annak, hogy a kutya a tiltott fajta egyik képviselője.

A kislány számára az a 19 éjszaka, amit kutyája nélkül töltött, örökkévalóságnak tűnt. Maddison vigasztalhatatlan volt, felmászott egy fára, mert azt remélte, így meglátja, hová vitte a rendőrség Darlat. Leesett a fáról és eltört a csuklója.

A kutya végül augusztus elején visszakerült a családhoz, így a beteg kislány újra együtt lehet négylábú segítőjével és barátjával.

Maddison édesanyja a közösségi médiában osztotta meg a jó hírt mindazokkal, akik mellettük álltak. Megjegyezte, hogy egy független szakértő értékelése kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a kutya visszanyerje szabadságát. A szakvélemény kimondta, hogy Darla egy nagyon barátságos kutya, aki shar pei – staffordshire terrier keverék.

Nagy Britanniában nem ritka, hogy a hatóságok a törvény nevében lefoglalják a veszélyesnek bélyegzett fajta egyedeit és megfigyelés alatt tartják őket. Kiértékelik viselkedésüket, majd vannak olyanok, akik visszakerülhetnek a gazdáikhoz.

Ugyanez a jogszabály Írországban is érvényben van, Belfastban például  11-ből 10 lefoglalt kutya visszakerülhetett a családjához. – juttatott el egy közleményt a The Dodo-hoz  Belfast Városi Tanácsa.

Darlanak szerencséje volt, mint ahogyan Hanknek, az ugyanabban az időben Belfastban lefoglalt kutyának is, és ők visszakerülhettek szerető otthonukba.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: thedodo.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...