Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy beteg kisfiú és egy háromlábú kutya egymásra találása

A reményt sosem szabad feladni, csodák mindig történhetnek és történnek is. A reshareworthy.com most egy ilyen csodás találkozásról számolt be.

 

A 8 éves kisfiú, Owen Schwarts egy súlyos genetikai rendellenességben, Jampel-szindrómában szenved. Látása korlátozott, tolószékbe kényszerült, nincsenek barátai és helyzetét teljesen kilátástalannak érezte, ráadásul még agorafóbiában (nyílt tértől, tömegtől való félelem) is szenvedett.

Haatchi a hatalmas termetű anatoliai juhászkutya élete sem indult túl szerencsésen. Nem volt 1 éves, amikor az emberi kegyetlenségnek köszönhetően egy vonat elgázolta. Az esetet szerencsésen túlélte, annak ellenére, hogy súlyos sérüléseket szenvedett. Napokig egy közeli bokorban bujkált, ahol állatmentők találtak rá. Sajnos a fertőzések következtében farkát és egyik hátsó lábát amputálni kellett, de felépült és a történtek ellenére sem vesztette el a bizalmát az emberekben.

Amikor Owen és Haatchi először találkozott egymással, egy pillanat alatt kialakult az összhang kettőjük között és egymás segítségére siettek. A kutya hatása a beteg kisfiúra azonnali volt. A másságával küzdő Owen, aki visszahúzódó és nyugtalan volt az iskolában és idegenek között, szinte egy csapásra megváltozott.

 

 

Olvassátok el, hogy a kutyák milyen jó hatással vannak mind a beteg, mind pedig az egészséges gyerekekre:

Állatok segítenek az oktatásban

Érdligeten Kemi, a négylábú terapeuta segít egy általános iskolában

Bodza, a vásárhelyi terápiás kutya utat nyit a sérült gyerekekhez

Risza és Domos varázslatos kapcsolata

Szorongás? A megoldás: kutya

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás és fotók: reshareworthy.com, youtube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...