Saját KB bal
Saját KB jobb

Abszurd helyzet: Kutyafuttató kutyák nélkül

Úgy látszik, Rejtő regényekbe illő furcsa dolgok mindenhol történnek. New Jersey államban például a most átadott kutyaparkba nem mehetnek kutyák egy régi rendelet miatt, melyről elfeledkeztek a kerületi tisztviselők.

Pompton Lakes kutyás lakói már évek óta szerették volna, hogy legyen egy olyan hely, ahol kutyáik póráz nélkül szaladgálhatnak, játszhatnak.  A kerület tisztviselői végre eleget téve a kérésnek, a Harshfield Park területén kutyaparkot alakítottak ki. A megnyitót a múlt hónapban meg is tartották, de kiderült, hogy a Harshfield Parkból egy régi rendelet kitiltotta a kutyákat, így a kutyapark a négylábúak számára megközelíthetetlenné vált.

A kialakult helyzet elég abszurd, és a tanács június 8.-i ülésen az is kiderült, hogy a korábbi rendeletet szigorúan veszik a helyi hatóságok. Az egyik tanácsos, Lloyd Kent kutyájával sétált a Harshfield Park közelében, amikor egy rendőr figyelmeztette, hogy a parkba tilos kutyát bevinni.

A polgármester bevallotta, hogy erről a korábbi rendeletről teljesen megfeledkeztek. A kutyákat kitiltó rendelet a Park tisztaságának megóvása érdekében született,  még akkor, amikor nem volt általános, hogy a gazdik összeszedik kutyájuk végtermékét. A tűzoltóparancsnok azt is hozzátette, hogy akkor még az emberek nem nézték jó szemmel, ha a kutyák és a gyerekek egymás mellett játszanak egy parkban. Azóta azonban már sok minden megváltozott, és ideje haladni a korral.

„Azt hiszem, az emberek sokkal inkább felelősebbek, és összeszedik kutyájuk ürülékét” – vélte Erik Deline tanácsos.

Végül, az ülésen elhatározták, hogy változtatnak a régi szabályokon. Lecserélik a tiltó táblákat és pórázon beengedik a kutyákat a Harshfield  Park területére. Ezen kívül ürülékszedő zacskókat is kihelyeznek, valamint a bejárathoz tájékoztató táblát helyeznek el, mely az illemszabályokat tartalmazza.

 

Tudjátok ugye, hogy a „Kakitündér nem létezik” és minden felelős gazdinak kötelessége kutyája végtermékét összeszedni.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: northjersey.com, indexkép (illusztráció): ocmomblog.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...