Segítő kutyája miatt nem alkalmazták a beteg férfit

Képzett segítő kutyák nélkül nagyon sok sérült ember képtelen lenne beilleszkedni az egészségesek társadalmába. Nem tudna megfelelni a mindennapi kihívásoknak, nem tudná ellátni magát, kimenni az utcára, vagy akár eljutni a munkahelyére. 

Ezek az emberek a mindennapokban óriási lelkierőről tesznek tanúbizonyságot, fogyatékosságuk ellenére azon igyekeznek, hogy hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.  Ennek ellenére sokszor nem, vagy csak nagyon nehezen kapnak munkát, és előfordul, hogy éppen kutyájuk miatt részesülnek sorozatos elutasításban.

Owen Lima tinédzser korában szenvedett agykárosodást, emiatt csak segítőkutyával tudja az életét önállóan élni. Sokáig keresett munkát, de kutyája, Blue miatt egy munkahelyre sem vették fel.

Az embereknek nagyon nehéz elfogadni engem a betegségem miatt és ráadásul még egy segítő kutya is velem van, ezért nagyon nehéz munkát találnom” – olvasható a boredpanda.com oldalon.

A sok évig tartó keresgélést és a számtalan visszautasítást követően végül Owen és Blue egy barkácsáruházban kaptak állást. A férfi csak egy takarót kért kutyája részére, amire leheveredhet, de az áruház vezetője munkaruhát is biztosított Blue részére. Így most ők ketten fogadják a vásárlókat az észak-reginai Saskatchewan-ben.

 „Sok vásárlónk ismeri Owent, régóta él köztünk. Az emberek örülnek, hogy végre munkába tudott állni, ráadásul a kutyájával együtt.” – mondta Paolo Gallo, az áruház vezetője a BuzzFeed Kanada-nak adott interjúban.

Ismerjétek meg Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézóját, ahol maguk a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és italokat.

Nem Adom Fel Kávézó

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: boredpanda.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...