Elaltatták a szeptember 11.-i terrortámadás utolsó ismert négylábú túlélőjét

Bretagne, a 16 éves golden retriever volt a 2001.09.11.-i  terrortámadás utolsó ismert mentőkutya túlélője. A hősöket megillető tiszteletadás mellett, könnyek között vettek tőle végső búcsút.

Denise Corliss és Bretagne egyike volt azon több száz mentési csapatnak, akik túlélők után kutattak New Yorkban a World Trade Center ikertornyainak romjai között.  A fiatal kutya és a friss diplomás tűzoltó a világ minden tájáról érkezett mentőcsapattal együtt, napi 12 órában keményen dolgozott 2 héten át a Ground Zero-n.

Bretagne amellett, hogy mentő-, és keresőkutyaként dolgozott, négylábú terapeutaként is szolgálatot teljesített a mentők és tűzoltók mellett, akik sokszor megálltak mellette, hogy megsimogassák.


fotó: printerest.com

A későbbiekben a páros több hurrikán túlélője után kutatott, többek között részt vettek a Katrina és a Rita hurrikán utáni mentési munkálatokban. Bretagne minden helyzetben helyt állt, mindig tudta, mi a feladata.

Corliss a CNN-nek azt is elmondta, már kölyök korában látszott, hogy Bretagne alkalmas lehet erre a feladatra. A kutyáknak egy szigorú rostán kell átesniük, mielőtt a képzésük elkezdődik, de a kis golden retriever temperamentuma már kölyökként is utalt arra, hogy nehéz körülmények között is kiválóan fog teljesíteni.


fotó: abc7ny.com

A kutya 2009-től egy texasi tűzoltóságon szolgált, majd eljöttek számára a boldog nyugdíjas évek. A munkát azonban ekkor sem hagyta abba, hetente egy általános iskolában segített a zárkózott, szégyenlős gyerekeknek. Azok az iskolások, akik nem szívesen olvastak fel osztálytársaik előtt, Bretagne-nak olvashattak fel, ily módon küzdve le gátlásaikat.

Az idős kutyus életfunkciói már annyira lelassultak, hogy gazdája kénytelen volt meghozni a legnehezebb döntést. A Fairfield Állatkórház előtt felsorakozó tűzoltó-, és mentőalakulatok tagjainak sorfala között, könnyezve búcsúztatták az amerikai zászlóval letakart hős mentőkutyát. 


fotó: standard.co.uk

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás és indexkép: edition.cnn.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...