Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyakaki ellen vették fel a harcot a pécsiek

Vörös zászlókkal veszik fel pécsi civilek a harcot a Kertváros városrészt elöntő kutyaszarral szemben. Az akciót a Mosolymanó Családi Központ és a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület Kertvárosban szervezte, összesen 161 zászlót tettek ki erre a nem olyan nagy területre, mindegyik egy kutyaszart jelöl – írja az Index.hu.

A zászlókra azt írták: Lépjünk, hogy bele ne lépjünk! 

Amúgy a helyzet régen rosszabb volt, az akció szervezői szerint az elmúlt időben javult a helyzet a Kertvárosban, egyre több kutyasétáltatónál van zacskó – számol be az Index.hu


A kulturált kutyatartás szabályai – Kakitündér biztosan nem létezik!

A Kutyabarát.hu mindig is a felelős kutyatartás hirdetése, a pozitív szemléletváltás mellett tette le a voksát. Már eddig is több rendezvényt szerveztünk, több kampányt indítottunk annak érdekében, hogy felhívjuk a Gazdák figyelmét a felelős kutyatartásra, a kutyák életminőségének javítására. Az egyik legnagyobb probléma, amit együtt nekünk, kutyatartóknak kell megoldania: a kutyakaki-helyzet. 

Zászlónkra tűztük ki azt is, hogy közvetítsünk kutyás és nem kutyás között, a figyelemfelhívás eszközével igyekszünk megteremteni az egyensúlyt a társadalom e két pólusa között, felhívni a figyelmet a békés együttélés lehetőségeire. 

Az „El kell mondanunk valamit. A Kakitündér nem létezik” kampányunkkal az egyik legádázabb városi kutyás problémára szeretnék megoldást találni, a kutyakaki-helyzetre.

 

2015 nyarán indult „A kakitündér nem létezik, szedd fel Te is kutyád után a kutyakakit.” kampányunk keretében figyelemfelhívó plakátokat készítettünk és a kutyások, azaz a Ti segítségetekkel igyekszünk minél több helyre eljuttatni, kitenni, ezzel is elgondolkoztatva a kutyájuk végtermékét ilyen-olyan okból „elegánsan” otthagyó Gazdikat.  

Ebben az albumban találhatók azok a helyek, ahol kampányunk már megjelent. Az albumot folyamatosan frissítjük. 

A témában persze rengeteg a pro és a kontra, de úgy gondoljuk a megoldás mindenki számára csak egy karnyújtásnyira van. A kampány indulása óta nagyon sok pozitív visszajelzést és segítséget kaptunk Tőletek, plakátunk így már számos fővárosi és jó néhány vidéki helyszínen hívja fel a figyelmet a cselekvésre.

Sajnos azonban még mindig szép számmal akadnak olyan kutyatartók is, akik fittyet hányva a kulturált kutyatartás írt és íratlan szabályaira, talán bízva abban, hogy a Kakitündér mégis létezik – pedig TÉNYLEG NEM LÉTEZIK, nem zavartatják magukat és nem szedik össze ebük végtermékét. Ez ránk, kulturált kutyásokra is rossz fényt vet, így nem csoda, ha az ellentábor egy kalap alá veszi az egész kutyás közösséget.

A kutyafuttatók, füves területek tisztántartását sok helyen segítik a kihelyezett ürülékszedő zacskók, de ha éppen nem áll ilyen rendelkezésünkre, akkor is nekünk, Gazdáknak, kutya kötelességünk eltakarítani kutyánk piszkát. Az ilyen, „célzott zacskók” beszerzése nem is nevezhető horribilis beruházásnak, tehát a „nincs rá pénzem” nem jó kifogás.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: Index.hu, Kutyabarat.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...