Saját KB bal
Saját KB jobb

Megtámadtak egy vakvezető kutyát

Döbbenetes hírről számolt be az nlcafe.hu. Egy Somogy megyei településen lakó látássérült nő kutyáját elszabadult kutyák támadták meg.

A vak emberek és kutyáik különösen kiszolgáltatottak egy kutyatámadás során. Egy asszony és vakvezető kutyája másfél év alatt kétszer is áldozatul esett. 

Év eleje óta tilos kutyát láncon tartani, ami örvendetes fejlemény, de sokan – a pénzbüntetéstől tartva – úgy engedik el a láncról nem szocializált, elvadult kutyájukat, hogy az könnyedén kijut az utcára, ahol a kutyatámadás emberre, állatra egyaránt veszélyt jelent – írja az nlcafe.hu.

„Szavakkal nem tudom kifejezni, milyen lelki megrázkódtatást éltem át, és hogy mennyire eluralkodott rajtam a félelem. A kiszabadult ebek oly mértékig összeharapdálták a kutyámat, hogy állatorvoshoz kellett vinnünk, aki miután leborotválta a szőrt, látta, hogy tele van véraláfutással és zúzódásokkal. A lábát össze kellett varrni. Amikor megbizonyosodtam arról, hogy bántják a kutyák, kiabálni kezdtem, ahogy csak a torkomon kifért. Ezt meghallotta egy férfi, aki a testi épségét kockáztatva közbelépett. Csak a szerencsén múlt, hogy hűséges barátom életben maradt” – meséli egy Somogy megyei kistelepülésen élő fiatal nő az nlcafe.hu-nak.

Pedig a vakvezető kutya elleni támadás nemcsak a kutya, de a gazdája számára is nagyon súlyos következményekkel járhat. A kutya teszi lehetővé számára az önálló életet, a közlekedést, az jelenti a biztonságot. Kevés kutya alkalmas erre a felelősségteljes feladatra, a kiképzésük hosszú időbe és legalább két és fél millió forintba kerül. Nem könnyű tehát a „pótlásuk”, nem is beszélve a fájdalomról, amivel egy ilyen hűséges barát elvesztése jár.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás és fotó: nlcafe.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...