Ötszáznál is több kutyának sikerült menedéket biztosítani a télen

Ötszáznál is több kutyának sikerült menedéket biztosítani a hideg időben a Kutya-hideg kampány jóvoltából. A Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség által a menhelyi kutyák megsegítésére tavaly októberben indított Kutya-hideg kampányban 532 kutyának sikerült menedékről gondoskodni – közölték a szervezetek kedden az MTI-vel.

 

Ezen a télen 25 menhely és állatvédő szervezet kért segítséget a gondozásukban lévő több ezer kutya biztonságos elhelyezése érdekében, hogy még a kemény hideg beállta előtt kutyaházak biztosításával óvhassák meg az otthontalan állatokat.

Az elmúlt hónapok munkáját 320 önkéntes segítette a gyűjtés szervezésével, kutyaházak készítésével, szállításával és azok felújításával. A novemberi, jótékonysági koncerten 300 támogató vett részt, és az egész kampányban összesen 3,5 millió forintnyi pénzadomány folyt be a szervezőkhöz. Ezen felül 260 kutyaházhoz biztosítottak anyagot, 60 kutyaházat adományoztak közvetlenül a felhívásra, 15 vállalkozás segítette a munkát, és 90-en ajánlottak fel meleg holmikat, gyógyszereket, valamint egyéb használható tárgyakat.

Az akció ugyan lezárult, de a továbbiakban is várják a felajánlásokat a menhelyeken élő állatok javára, amelyek az akció oldalán folyamatosan elérhetők.

Vigyél Haza Alapítvány


A Kutyabarát.hu „Életeket menthetsz!” kampányával is szeretné felhívni az emberek figyelmét adójuk 1%-nak fontosságára, ezért olyan állatmenhelyeket, alapítványokat, fajtamentő egyesületeket mutat be, akiket ezzel támogatni lehet.


Életeket menthetsz! Rex Kutyaotthon

Életeket menthetsz! HEROSZ Állat- és Természetvédő Egyesülettel

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: MTI
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...