Elbúcsúzott megszelídítőitől a félarcú pitbull

A verpeléti kutyaviadalról mentett Smiley másfél év után költözni kényszerült megmentőitől. Új otthona is csak átmeneti, de azt ígérik, jó sora lesz – olvasható a hir24.hu oldalán.

Meggyötörten érkezik Budapestre egy Pest megyei faluból Trunger László. Nehéz nap ez neki és barátnőjének Kurucz Krisztinának is. Meg kell válniuk három kutyától, akik másfél évig éltek velük.

Laci hozta el átadásra a pitbullokat, Tina otthon maradt több mint harminc saját és ideiglenesen gondozott állatukkal.

Az állatmentő, kutyakiképző pár épp üresen álló kutyafuttatójában találkozhatunk Smiley-val egy órával azelőtt, hogy új otthonba kerülne.

Nem egy robosztus harci kutya száll ki az autóból.  A kis fekete pitbull-lány felszabadultan ugrándozik, mint egy gyerek.  Az idegenekkel is barátságos, bármit megtenne egy kis simogatásért. Nem volt ő mindig ilyen.

„Nekem egy hónap együttélés után engedte, hogy megsimogassam, addig többször megtámadott. A páromat, Tinát hamarabb a bizalmába engedte, gyakorlatilag őt választotta gazdának. Félelemből agresszíven viselkedő kutyákat általában egy év alatt hozunk olyan szintre, mint ami Smiley-val  4 hónap alatt sikerült.”


Fotó: hir24.hu

Smiley nem akar leállni, egyik sarokból a másikra futkos, gyors szaglálás után már tovább is áll, néha útba ejtve a gazdit. Felugrik rá, kikövetel egy kis törődést, majd rója az újabb köröket.

Belicza Bea és Pál Anna Viktória cikke tovább, teljes terjedelmében a Hir24.hu oldalán olvasható.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás és képek: hir24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...